17 de abril de 2019
17.04.2019
Arts escèniques

Èxit de la Mostra de Teatre Escolar d'Alcoi amb 500 participants i 7.000 espectadors

L'esdeveniment s'ha desenvolupat durant la primera quinzana d'abril i ha comptat amb 23 representacions

17.04.2019 | 14:26
Imatge de la cloenda de la Mostra, amb la presència de l'alcalde d'Alcoi.

Va nàixer al 2017, amb la clara intenció de potenciar el teatre al món educatiu, demostrant la importància que té aquesta disciplina per a millorar l'oratòria, la memorística o el treball en equip però, també, per a potenciar la pedrera d'actrius i actors i seguir reivindicant Alcoi com a ciutat del teatre. Aquesta setmana, la tercera edició de la Mostra de Teatre Escolar d'Alcoi ha tancat el teló, amb 23 representacions, prop de 7.000 espectadors, més de 500 artistes damunt de l'escenari, tres actuacions de clausura: una el divendres amb l'obra «Les set Diferències» de Teatre Escalante i dues sessions, el dissabte al Teatre Principal amb «Somnium» d'Hugo Aracil, Noa Villar i Ada Climent i, també amb el convenciment que la Mostra de Teatre Escolar ja té un espai propi i indiscutible a la ciutat.

El regidor d'educació, Alberto Belda, destaca la importància de consolidar un esdeveniment d'aquest tipus: «Crec que el major èxit que pot tenir una activitat educativa com aquesta és, d'una banda, la resposta massiva de participants i públic, i d'una altra, la seua consolidació. Saber que la Mostra de Teatre Escolar ja forma part de la ciutat i que, continuarà als pròxims anys perquè així ho vol la comunitat educativa, és un orgull per a tots, docents, alumnes, pares i organitzadors. Llarga vida a la Mostra de Teatre Escolar!».

Una edició que ha destacat per obrir el teló de 23 obres, dues d'alumnat d'Infantil, cinc de Secundària, una d'Educació Especial, una de Batxillerat i una de Formació Professional. La franja d'edat més nombrosa ha sigut la de les obres amb alumnat de Primària, amb 13 representacions del total de 23 obres presentades. Uns espectacles de temàtiques molt variades, incloent aproximacions en el teatre musical i el teatre d'ombres. I que, a més, es van representar en diferents llengües: valencià, castellà i anglès.

Entre els participants podem trobar a l'IES Andreu Sempere amb «Annie, el musical» i «Ens estem tornant bojos»; el CIPFP Batoi amb «Dins o fora»; el col·legi Sagrada Família amb «Historia de un hombrecillo de papel»; Sant Roc amb «Mary Poppins»; José Arnauda amb «El diari de Pau:A solidary adventure» i «Grease»; Salesianos Sant Vicent Ferrer amb «Negrotrueno y las siete enanitas», «La sirenita i el príncep» i «Millor que la xulla»; el CEIP Horta Major amb «La zebra Camil·la»; el CEIP Romeral amb «El punt intermig»; «L'apotecari i el religiós»; «L'home invisible» , «El monstre que veu a vorem» i «Som amics»; l'IES Pare Vitòria amb «Creuades»; el CEIP Sant Vicent amb «El drac de Castalla», «El príncipe Ceniciento»; «El hechizo del Cola-Cao» i «Ballem com ara i com abans»; Salessianos Juan XXIII amb «Vaya familia» i el CEIP Miguel Hernández amb «Una mica de màgia i ...».

Una de les novetats d'aquesta edició ha sigut, a més de realitzar la clausura amb una obra professional de teatre Infantil com és habitual, enguany: «Las siete Diferencias» de Teatre Escalante, afegir un altre espectacle de màgia i música, amb Hugo Aracil i Ada Climent i la cantant Noa Villar, que van esgotar totes les entrades en les dues representacions que van realitzar el dissabte en el teatre Principal.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook