Rafael Muñoz, vicerector de Campus i Tecnologia de la Universitat d’Alacant, va lliurar la setmana passada el premi del II Repte «Mou-te per la UA» del curs que s’ha desenvolupat entre el 16 de desembre del 2019 i el 17 de gener del 2020. La guanyadora ha sigut Fátima Zahra, estudiant del grau en Arquitectura Tècnica, qui ha triat una targeta regal de la FNAC de 50 euros del catàleg de premis Ciclogreen on els guanyadors dels reptes poden triar el seu premi.

Zahra ha recorregut 765 quilòmetres sostenibles, comptabilitzats per l’aplicació imprescindible per a poder participar en el repte. La guanyadora d’aquest II Repte «Mou-te per la UA» ha fet 759 km en transport públic i d’altres 6, caminant.

En total, els usuaris actius han sumat un total de 2.595 km quilòmetres en el període comprès entre el 16 de desembre i el 17 de gener fets amb bicicleta, corrents, en transport públic, amb cotxe compartit, en patins o a peu i el repte ja suma 65.600 quilòmetres des del seu inici.

El III Repte ja es troba en marxa des del passat 20 de gener i estarà actiu fins al 21 de febrer. En total es faran 8 reptes al llarg de curs i finalitzaran el pròxim 16 d’octubre.

Compartir cotxe

L’Oficina d’Ecocampus de la Universitat d’Alacant, que depèn del Vicerectorat de Campus i Tecnologia ha implantat una eina que ofereix la possibilitat compartir cotxe per a desplaçar-se a la Universitat.

A través de l’aplicació Ciclogreen, que ja s’usa per a comptabilitzar els quilòmetres sostenibles que fan els usuaris i que permet participar en els reptes «Mou-te per la UA», ofereix la possibilitat de contactar amb persones que facen el mateix trajecte i conversar a través d’un xat privat dins de l’aplicació sense necessitat de donar dades personals amb l’objectiu fomentar que els membres de la comunitat universitària puguen trobar companys de trajecte i reduir d’aquesta manera l’impacte ambiental dels vehicles que es desplacen diàriament al campus.

Per a accedir a aquesta utilitat tan sols és necessari descarregar-se l’aplicació Ciclogreen, -disponible tant per a Android com per a IOS- i registrar-se amb el correu electrònic de la UA . A partir d’aquest moment els usuaris ja poden accedir al menú «compartir cotxe» per a cercar a usuaris que facen el mateix trajecte.