El rector de la Universitat d’Alacant, Manuel Palomar i el president de la Comunitat de Regants de Pliego, Martín Jiménez Fernández, van signar dijous passat un conveni de col·laboració en el marc del projecte europeu d’Erasmus + «Multidisciplinary Training in Circular Economy and Smart Valorisation of the Rural Area for New Business Models».

El conveni té com a objectiu establir el marc de col·laboració entre les parts per a l’execució de programes formatius i activitats pràctiques en matèria formació i desenvolupament de l’economia circular en l’àmbit rural. La finalitat és doble, d’una banda, permetre a l’estudiantat implementar els coneixements teòrics adquirits en les titulacions i, paral·lelament, permetre a l’administració detectar quins aspectes formatius poden ser motiu de millora considerant l’experiència amb l’alumnat del grau. Així mateix, també és motiu del conveni establir les condicions de col·laboració entre les parts, referents a la realització de propostes de treball de final de grau (TFG) vinculades a problemes detectats en matèria d’economia circular per l’alumnat del grau i pels membres de la Comunitat de Regants de Pliego (Múrcia).

Palomar va assenyalar que «les dues entitats participem en el Projecte Erasmus + de la Unió Europea i l’acord és una oportunitat perquè els nostres estudiants apliquen de forma pràctica els seus coneixements en una iniciativa europea tan ambiciosa».

L'objectiu general del projecte és assegurar una formació moderna, multidisciplinària i innovadora dels estudiants d'economia circular per a l'àrea rural, per a promoure un nou model de negoci amb valorització intel·ligent dels recursos i per a desenvolupar els coneixements i habilitats empresarials d'alt nivell dels estudiants, augmentant l'ocupabilitat i les oportunitats per al desenvolupament professional.

El conveni s'ha realitzat a través de l'Institut d'Economia Internacional i investigadors pertanyents al Departament d'Economia Aplicada, dirigits pels professors Oana Driha i Martín Sevilla.