El Consell de Govern de la Universitat d’Alacant ha aprovat aquest divendres la concessió del XVIII Premi Maisonnave al Consell Assessor de l’Arxiu de la Democràcia. Un guardó que reconeix «la intensa activitat desenvolupada al llarg dels últims quinze anys per a reunir, organitzar i difondre la memòria documental de la lluita per la democràcia, especialment en l’àmbit de la província d’Alacant i també a tot Espanya en general».

Amb el premi Maisonnave, la Universitat d’Alacant vol reconèixer «l’activitat continuada en defensa dels valors cívics o de la promoció de l’educació i la cultura a la ciutat d’Alacant».

Entre els motius que han dut la Universitat d’Alacant a guardonar el Consell Assessor de l’Arxiu de la democràcia amb el premi Maisonnave destaquen que «la intensa activitat desenvolupada pel Consell Assessor al llarg dels últims quinze anys ha sigut clau per aconseguir l’èxit del projecte, tant pel que fa al nombre i interès dels fons documentals donats a l’arxiu que han passat a formar part del patrimoni documental de la universitat, com per les múltiples activitats de difusió organitzades pels membres del Consell Assessor de manera ininterrompuda: exposicions, publicacions, conferències, actes anuals, etc.».

El Consell de Govern assenyala en l’exposició dels motius per a la concessió del guardó que «gràcies al treball dels membres del Consell Assessor dut a terme de manera generosa i desinteressada, ha sigut possible aplegar una valuosa documentació dispersa i amb risc de pèrdua procedent de persones i entitats, i posar-la a la disposició de la ciutadania, així com difondre els valors d’una memòria crítica i democràtica en tots els racons de la nostra província i també fora d’aquesta».

Honoris causa

La reunió ordinària del Consell de Govern de la UA també ha aprovat la proposta de nomenament de l’arquitecte cubà Daniel Taboada Espiniella com a doctor honoris causa a proposta de l’Escola Politècnica Superior.

La Universitat d’Alacant destaca el «perfil professional de Taboaba, de significatiu valor internacional per a la conservació del patrimoni arquitectònic i, de manera particular, pel treball realitzat al llarg de més de seixanta anys a la ciutat de l’Havana».

Entre els arguments també destaca «l’estreta col·laboració amb la Universitat d’Alacant des de l’any 1996 a través de l’activitat docent, participació en projectes i en publicacions». El nomenament coincideix amb la celebració del 500 aniversari de la ciutat de l’Havana.

Eleccions Claustre

En la reunió d’aquest divendres també s’ha aprovat el calendari electoral per a la renovació del Claustre Universitari el pròxim 12 de desembre.