María Vallet, catedràtica de Química Inorgànica de la Universitat Complutense de Madrid, membre de les acadèmies espanyoles de Farmàcia i Enginyeria, de l’International College of Fellows of Biomaterials Science and Engineering (FBSE) i de l’American Institute for Biomedical and Biological Engineering (AIMBE), intervindrà en una nova sessió de l’Aula de la Ciència i la Tecnologia de la Seu Ciutat d’Alacant.

Pionera en l’aplicació de materials ceràmics en medicina, la investigadora oferirà la conferència «En busca de soluciones para las enfermedades del hueso», hui a les 19.30 hores, a les instal·lacions de la Seu al carrer Sant Ferran, 40. Francisco Rodríguez Reinoso, catedràtic de Química Inorgànica de la Universitat d’Alacant, presentarà la investigadora, acompanyat per la directora de Relacions amb la Societat de la Seu, Ana Laguna.

María Vallet-Regí és química, científica i professora espanyola en la Universitat Complutense de Madrid. És una investigadora àmpliament reconeguda i citada en Biomedicina, particularment en els camps de biomaterials i sistemes d’administració de fàrmacs.

Les seues publicacions (més de 650 articles) han sigut citades més de 39.700 vegades. La professora Vallet-Regí ha sigut guardonada amb importants premis nacionals i internacionals i és membre de les acadèmies espanyoles de Farmàcia i Enginyeria, de l’International College of Fellows of Biomaterials Science and Engineering (FBSE) i de l’American Institute for Biomedical and Biological Engineering (AIMBE). Entre altres guardons ha rebut el Premi Nacional d’Investigació «Leonardo Torres Quevedo» en el camp de les Enginyeries (2008) i el Premi Rei Jaume I a la Investigació Bàsica (2018).

És àmpliament reconeguda per les seues contribucions a la biotecnologia i la medicina. A més, és Investigadora Altament Citada 2018 (Clarivate Analytics). Aquesta llista reconeix investigadors mundials seleccionats per la seua excepcional investigació, demostrada per la producció de múltiples articles altament citats que se situen en el top 1% per cites per camp i any en la Web of Science. També ha sigut reconeguda com a pionera en el camp dels materials ceràmics aplicats a la medicina.

D’una banda, ha treballat en l’àrea de biomaterials i ha desenvolupat bioceràmiques per a aplicacions d’empelts ossis i bastimentades per a biomedicina regenerativa. D’altra banda, ha investigat intensament sobre nanopartícules de naturalesa diferent per a alliberament d’agents terapèutics als teixits malalts sense afectar els òrgans sans. Va ser pionera a suggerir i demostrar la introducció de fàrmacs en els porus dels materials de sílice mesoporosa.