La Universitat d'Alacant va presentar la setmana passada els esportistes federats que representaran la institució en les competicions regionals, nacionals i internacionals d'aquesta temporada 2019-2020. Integrat en el programa de Benvinguda a la UA, el multitudinari acte que va tindre lloc al MUA va reunir més de 150 esportistes del total dels prop de 300 federats amb què comptarà enguany la UA, a més d'entitats, patrocinadors, col·laboradors, entrenadors i personal de la comunitat universitària.

El rector de la UA, Manuel Palomar, el vicerector de Cultura, Esport i Llengües, Carles Cortés, i Dari Escandell, director del Secretariat de Promoció Esportiva, van donar la benvinguda i van presentar els esportistes que representaran la UA en les modalitats esportives d'apnea de competició, escalada de competició, futbol masculí, futbol sala femení, orientació, pilota valenciana, rem, rugbi femení i masculí, taekwondo, triatló, voleibol femení i voleibol de platja, a més del grup de mitja marató, una activitat promocional i competitiva dirigida a tota la comunitat universitària.

Junt als representants institucionals han intervingut també en l'acte, com ja és tradició, diversos esportistes destacats per la seua trajectòria a la Universitat d'Alacant o pels èxits aconseguits. La responsabilitat d'enguany ha recaigut en tres dones, destacades esportistes com Laura García Castañeda, de l'equip de rugbi i convocada habitual en la Selecció Nacional en les modalitats Seven i Platja a 5, Irene Sánchez, de l'equip d'orientació, i Estela Carbonell, de l'equip d'apnea de competició.

La Universitat d'Alacant, en l'aposta que fa per l'esport com una part important de la vida universitària i per al bon rendiment acadèmic, manté el suport a diferents projectes que creixen i es consoliden any rere any. Juntament amb la competició d'alt nivell, amb alguns equips en l'elit nacional i internacional, destaquen les iniciatives per la inclusió i l'esport adaptat que també s'organitzen en el marc de Vicerectorat de Cultura, Esport i Llengües.

Entre altres bons resultats aconseguits, la temporada passada van destacar Daniel Moreno i Óscar Jiménez, campions de la Copa del Rei de voleibol de platja, la primera medalla aconseguida per Antonio Ángel Aparicio en para-taekwond, o els resultats d'elit de l'equip de triatló, amb Fernando Alarza, quart del Mundial, i Roberto Sánchez Mantecón, campió del Món Sub-23, i la Copa del Rei per equips.

La presentació va comptar també amb la presència de representants de diferents patrocinadors dels equips universitaris com Vectalia, Summa Gestió Tributària, Villa Universitaria, Residencia Rector3, Clece, Esatur, Orizon, Boyer Triathlon, Clínica Tesla, Centre Omega, Holiday Gym, Protebaker, Casco Antiguo, Deportes Match, Mobel Sport, Viator i Bermar, a més de la Fundació General de la UA.