09 de julio de 2019
09.07.2019

La UA i l'Acadèmia Valenciana de la Llengua renoven el seu compromís de col·laboració

El rector, Manuel Palomar, i el president de l'AVL, Ramon Ferrer, han signat aquest matí el conveni per a la realització conjunta d'activitats de promoció de la llengua

09.07.2019 | 04:15
Cortés, Palomar, Ferrer, Ramos i Cantó.

El president de l´Acadèmia Valenciana de la Llengua, Ramon Ferrer, i el rector de la Universitat d'Alacant, Manuel Palomar, han formalitzat la renovació del conveni de col·laboració entre les dues institucions en un acte que ha tingut lloc al despatx rectoral i al qual han assistit també la secretària general de la UA, Esther Algarra, el vicerector de Cultura, Esports i Llengües, Carles Cortés, i el vicepresident de l'AVL, Rafael Ramos, la secretària, Verònica Cantó, i el secretari general lletrat de l'AVL, Agustí Colomer.

L'acord que s'ha renovat tindrà una durada de quatre anys i entre els objectius destaca la realització d'activitats conjuntes en els àmbits cultural, formatiu i científic de promoció de la llengua. El rector ha destacat «la importància d'un conveni que permet a les dues institucions unir sinergies per a dur endavant activitats de promoció de la llengua» i ha assenyalat que «la Universitat d'Alacant està molt ben representada en l'acadèmia amb quatre acadèmics en l'actualitat».

Per la seua banda, el president de l'AVL ha apuntat la rellevància d'un acord que «ens ha de dur a establir estratègies comunes de promoció de la llengua i potenciar la presència del valencià tant en els àmbits acadèmics com en el conjunt de les comarques del país».

Aprofitant la signatura del conveni, l'Acadèmia Valenciana de la Llengua, per primera vegada, ha mantingut una sessió plenària, en aquest cas a la Universitat d'Alacant. El vicerector Cartes Cortés ha donat la benvinguda als acadèmics per reunir-se en la seu universitària.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook