El jaciment arqueològic de l’Alcúdia acull hui l’inici del programa del «VII Festival de Teatre Clàssic l’Alcúdia-Universitat d’Alacant», que té la col·laboració de l’Ajuntament d’Elx, l’Institut Valencià de Cultura (Generalitat Valenciana), la Diputació d’Alacant, la Fundació Banc Sabadell i la Fundació Mutua Levante.

Enguany, el programa inclou vuit representacions a l’aire lliure, que tindran lloc en el Jaciment Arqueològic de l’Alcúdia, des de hui fins al 26 de juliol, dividides en dues categories: teatre en l’ensenyament i teatre professional, amb quatre obres en cada apartat.

La Universitat d’Alacant ofereix la doble programació de teatre en l’ensenyament i teatre professional ja que, «com a institució pública educativa, la UA promou la pràctica teatral entre l’alumnat universitari i de batxillerat i, així mateix, ofereix a tota la ciutadania muntatges d’obres de companyies professionals», detalla el director del Servei de Cultura de la UA, Faust Ripoll.

El Festival comença hui amb l’apartat Teatre en l’Ensenyament i l’obra de l’Aula de Teatre de la Universitat Permanent de la UA Las Tesmoforias, d’Aristófanes, amb direcció d’Elizabeth Sogorb (representació en castellà). La representació següent d’aquest apartat serà demà dimecres, amb l’obra La Tempesta de Shakespeare, a càrrec de l’Aula de Teatre Clàssic de la UA, amb direcció d’Iván Jiménez (en valencià).

El dijous 11 arriba el torn de la Companyia de Teatre de la UMH, que posarà sobre les taules Edipo Rey vs Edipo, basada en l’obra Èdip Rei de Sòfocles (castellà).

L’apartat de Teatre en l’Ensenyament finalitza el divendres 12 de juliol, amb una quarta obra a càrrec de la Nave Argo, companyia teatral del Col·legi Inmaculada Jesuïtes d’Alacant, amb Antígona bajo la arena de Sòfocles. Aquesta va ser la guanyadora del IV Certamen Escolar de teatre Grecollatí per a Secundària de la UA.

Obrirà l’apartat professional l’Institut Valencià de Cultura, el dijous 18 de juliol amb l’obra Somni, una producció pròpia basada en El somni d’una nit d’estiu de Shakespeare (representació en valencià), amb direcció de Juan Carrillo. El divendres 19 de juliol Maltravieso Teatro, La Almena Producciones i el Festival de Teatro de Clásico de Mérida, posaran sobre l’escenari Hipólito, d’Eurípides, amb direcció d’Emilio del Valle.

També serà Eurípides el protagonista de la cita professional següent, el dijous 25 de juliol, amb Las Bacantes. El grito de la libertad, a càrrec de Sennsa Teatro (en castellà), sota la direcció de J.M. Mudarra. I finalitzarà l’apartat professional i la VII edició del festival Climnestra, el divendres 26 de juliol, basada en obres d’Èsquil, Eurípides i Sòfocles, a càrrec de Producciones Equivocadas (castellà) amb direcció de José María de Castillo.

Les entrades ja poden adquirir-se a www.instanticket.es, i des de les 19 hores en el mateix jaciment els dies de les representacions. L’obertura de portes serà a les 20 hores i totes les representacions teatrals a les 22 hores. Més informació açí.