La Facultat de Ciències de la Salut de la Universitat d’Alacant i l’Associació de Dietistes-Nutricionistes Universitaris d’Alacant (ADINU) commemoren hui el Dia Nacional de la Nutrició amb un complet programa d’activitats i conferències gratuïtes al voltant dels lactis. Amb el lema «Lactis: tin-ho clar», les jornades tindran lloc a la sala de graus de la Facultat de Ciències de la Salut de la UA de 9 a 20.30 hores.

L’acte inaugural, a les 9 hores a la sala de graus de la Facultat de Ciències de la Salut de la UA comptarà amb la presència del degà de la Facultat, José Antonio Hurtado; la vicedegana del grau de Nutrició Humana i Dietètica de la UA, Isabel Sospedra; el vicepresident del CEUA (Consell d’Estudiants de la UA), Ángel Brotons; i amb l’actual presidenta d’ADINU Alacant, Elena Adán.

El consum de lactis es remunta als inicis de la ramaderia i, apunten des d’ADINU, ajuda a la prevenció del desenvolupament de diverses malalties cardiovasculars, osteoporosis, Diabetis Mellitus tipus 2, un menor risc de patir càncer colorectal, entre d’altres, i a millorar la salut òssia i muscular.

Durant les sessions que tindran lloc a la UA, a més de conèixer aquests beneficis i d’altres, els dietistes-nutricionistes tractaran casos d’al·lèrgia o intolerància a la lactosa, falsos mites sobre els lactis, dubtes sobre les begudes vegetals i es farà l’elaboració de plats saludables amb lactis.