La Universitat d’Alacant obri el campus a la festa alacantina per excel·lència. Les Fogueres, amb motiu del 40 aniversari de la institució acadèmica, comptaran amb un programa d’activitats al campus universitari que es desenvoluparan demà i el dia 11 d’abril.

Els actes començaran amb una xarrada al voltant de la festa, una acció divulgativa que servirà per a apropar les festes de les Fogueres a la comunitat universitària i als estudiants estrangers. Serà demà a les 12.15 hores, a la sala d’actes del Germà Bernàcer, amb el títol «Què són les Fogueres? Coneix en profunditat les festes més populars d’Alacant».

El mateix dia i després de la xarrada tindrà lloc la plantà del monument. Realitzat per l’artista foguerer Federico Molinero, es plantarà a l’explanada de davant l’edifici de la Torre de Control.

La Foguera és un homenatge al 40 aniversari de la Universitat d’Alacant i fa vuit metres d’alçada i set de diàmetre. El monument mostrarà quatre plafons laterals amb la crítica mordaç de l’humorista gràfic Enrique Pérez, director del Gabinet de Disseny Gràfic de la UA fins fa dos anys.

La jornada del dijous 11 d’abril, «Viu a la UA un dia de Fogueres», començarà amb una cercavila a les 10.45 amb les candidates a bellea del foc i prosseguirà amb l’acte institucional a les 11 hores al MUA amb la presència de les candidates a Bellea 2019. La convocatòria té caràcter oficial i forma part de les proves puntuables per a esdevenir representants de la festa alacantina.

Després de l’acte, la comitiva es desplaçarà novament amb una cercavila fins al monument on, a les 13 hores, la pirotècnia Reyes Martí dispararà una mascletà amb uns 50 quilos de pólvora. Els actes conclouran amb la cremà de la foguera.

Empreses col·laboradores

El grup Vectalia, Amstel, Coca-Cola, Restaurant El Sorell, Ingra i Anis Tenis s’uneixen a les celebracions de #FogueresUA amb les quals s’inicien els actes commemoratius del 40 aniversari de la creació de la Universitat d’Alacant. Les empreses patrocinaran, entre altres accions, la jornada de dijous, dia 11 d’abril, al Campus de Sant Vicent.

Aquest és el segon any que la Universitat d'Alacant dedica un programa d'activitats a la festa gran alacantina. L'any passat es va fer coincidir amb la celebració del 90 aniversari de la creació dels Fogueres i va aconseguir reunir a totes les Belleses del Foc i Dames d'Honor amb vinculació universitària.