La Universitat d’Alacant (UA), l’Institut Agronòmic Mediterrani de Saragossa (IAMZ) del Centre Internacional d’Alts Estudis Agronòmics Mediterranis (CIHEAM), l’Organització de les Nacions Unides per a l’Agricultura i l’Alimentació (FAO), en nom de la Comissió General de Pesca per al Mediterrani (CGPM) i el Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació d’Espanya (MAPA) han signat un conveni de col·laboració per a establir un marc comú de suport al màster universitari sobre Gestió Pesquera Sostenible de la Universitat d’Alacant.

La signatura d’aquest conveni, subscrita la setmana passada a la Secretaria General de Pesca (SGP) del Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació, té com a objectiu «oferir una formació d’excel·lència en matèria de pesca i aqüicultura» que redundarà en el futur en «una millor governança internacional dels mars i els oceans, i també com en una gestió sostenible dels recursos pesquers».

Gràcies a aquesta col·laboració, la FAO compartirà l’experiència en els àmbits de la pesca i l’aqüicultura, i contribuirà als esforços organitzatius centrats en la promoció del desenvolupament humà i la creació de capacitats.

El màster, amb una durada de dos anys, s’estructura en dues parts. La primera té una orientació professional i hi inclou classes, conferències, pràctiques, seminaris i visites tècniques. El programa estarà impartit per professors especialitzats de les institucions organitzadores i convidats de prestigi reconegut en diferents àmbits de la pesca sostenible per a donar un enfocament global.

La segona part del màster consta d’un període pràctic d’iniciació a la investigació o a l’activitat professional en el qual els participants treballaran per a fer la seua tesi de màster i on també tindran una gran implicació les institucions signants.