El Consell Social de la Universitat d’Alacant ha concedit aquest any el Premi al Mèrit Esportiu 2019 a l’equip de Voleibol femení i federat de la Universitat d’Alacant i al jugador d’hoquei herba i hoquei sala, Juan Escarré, medallista olímpic a Atlanta.

L’equip femení de voleibol té una trajectòria llarga en la promoció de l’esport femení, un referent d’aquest esport en la nostra comunitat i un pilar del projecte universitari Dona i Esport, destinat a promocionar la pràctica esportiva entre el col·lectiu femení.

Amb la participació de dos equips; sènior i júnior, en l’àmbit nacional i autonòmic, la fermesa, la tenacitat i la força de les jugadores han sigut determinants per a aconseguir un projecte determinant per a l’esport universitari de la Universitat d’Alacant. Va començar la marxa l’any 2003 en la lliga autonòmica. En Primera Nacional des de la temporada 2004/05, l’equip ascendeix a Superliga2 en la temporada 2016/17.

Les integrants de l’equip són Beatriz Alarcón Delicado, María Caballero Martínez, Isabella Cooper Llamas, Abe Ferreiro Sistiaga, Giulia Gianetti, Ana Grau Aracil, Laura Gumbao Portugués, Carmen Lluch Moral, Blanca Martínez Gálvez, Andrea Martínez Pedro, Sara Respino Vilar, Elena Rodríguez Martínez i Flor Carmen Yilango Mbolinie. L’equip tècnic està format per Lamberto Villalón Gasch, qui va rebre el mateix premi l’any passat, i per Teresa Pérez Rodríguez, segona entrenadora.

També rebrà el guardó Juan Escarré, medallista olímpic. Nascut a Alacant, va romandre la majoria de la seua carrera en el Club Atlètic Sant Vicent Hoquei, on va fer de jugador-entrenador des del 1990. També va jugar en el Futbol Club Barcelona, Club Esportiu Complutense i durant moments concrets de temporada en clubs d’Egipte, Alemanya, Anglaterra i l’Índia. Va completar prop de 700 convocatòries nacionals entre partits oficials i no oficials. Actualment, treballa en la Universitat d’Alacant.

Els Premis 2019 del Consell Social de la Universitat d’Alacant seran lliurats el pròxim 4 d’abril a la seu de l’Oficina de Propietat Intel·lectual de la Unió Europea amb seu a Alacant, l’EUIPO.

El Consell Social té encomanada la missió d’actuar com a impulsor de la participació de la societat en la Universitat, i exercir com a element d’interrelació entre les dues, operant d’interlocutors i traslladant, entre un i un altre àmbit, les expectatives, les necessitats i les demandes respectives.

Per tant, aquests premis tenen com a objectiu reconéixer, d’una banda, aquells agents socials que s’han distingit per la implicació i la col·laboració que tenen amb la Universitat d’Alacant, però també aposten pel reconeixement a estudiants, investigadors, professorat i egressats que han destacat en els seus respectius àmbits i trajectòries.