El Consell Social de la Universitat d’Alacant ha decidit concedir enguany el premi Alumni UA a dos dels seus llicenciats en Medicina, Carmina Díaz Marín, cap del Servei de Neurologia de l’Hospital General d’Alacant, i a José Antonio Gutiérrez Navarro, coordinador en cap del Servei d’Urgències Generals de l’Hospital Universitari d’Elx (Baix Vinalopó).

El premi Alumni UA que concedeix el Consell Social de la Universitat d’Alacant pretén reconèixer la trajectòria professional d’exalumnes de la institució acadèmica que s’han distingit per l’excel·lència i per l’exercici professional.

Carmina Díaz Marín, cap del Servei de Neurologia de l’Hospital General d’Alacant, és llicenciada en Medicina per la Universitat d’Alacant amb premi extraordinari el 1990 i especialitzada en Neurologia entre 1991 i 1994 a l’Hospital La Fe de València. Ha estat cap de la Secció de Neurologia a l’Hospital Marina Baixa i és cap del Servei de Neurologia de l’Hospital General d’Alacant des de l’1 de juliol de 2012.

També llicenciat en Medicina per la Universitat d’Alacant, José Antonio Gutiérrez Navarro és coordinador en cap del Servei d’Urgències Generals de l’Hospital Universitari d’Elx, on havia sigut metge adjunt. Natural del Fondó dels Frares (Vinalopó Mitjà), es va llicenciar en Medicina i Cirurgia a la Universitat d’Alacant i es va formar com a especialista en Medicina Familiar i Comunitària a l’Hospital Universitari d’Elx entre els anys 91 i 94.

El Consell Social de la UA també ha volgut reconèixer la trajectòria de Gala Gil Amat, nascuda a Alacant el 1995. Va estudiar Traducció i Interpretació a la Universitat d’Alacant i va crear una empresa emergent tecnològica a Sillicon Valley. Ha treballat amb diverses empreses i organitzacions internacionals, com l’ONU o Revers Softissimo. Té un diploma d’Innovació de la Universitat de Stanford. Actualment és gerent i responsable d’inversions a Londres de l’empresa valenciana Demium Startups.

Els premis 2019 del Consell Social de la Universitat d’Alacant es lliuraran el pròxim 4 d’abril en la seu de l’Oficina de Propietat Intel·lectual de la Unió Europea situada a Alacant, l’EUIPO.