El Vicerectorat de Campus i Tecnologia de la Universitat d’Alacant reivindica el valor del paisatgisme al campus de la UA a través d’una jornada que, sota l’epígraf «Campus Universitat d’Alacant: paisatge, urbanisme i arquitectura. Un cas d’èxit», va aplegar professionals dels diferents àmbits involucrats que exposaren la importància de la integració de la natura i el desenvolupament urbà, i més en concret, en el cas del campus universitari.

Elia Gutiérrez, directora del Secretariat de Desenvolupament del Campus i responsable de la jornada, explica que «les jornades han consistit a fer una reflexió sobre el significat i l’abast del paisatge per escales, començant per la Comunitat Valenciana, de la mà de la directora general d’Ordenació del Territori, Urbanisme i Paisatge, Rosa Pardo, seguint per les relacions entre natura i ciutat amb el professor José Luis Oyón, i sobre les relacions arquitectura i natura amb el professor Francisco de Gracia; i en la última part, el professor Carlos Barberá ha intentat d’obrir connotacions suggeridores al terme paisatge des de la Universitat d’Alacant».

A la vesprada, la jornada es va centrar estrictament en el campus, «on s’explicaren els espais i la presència protagonista de la vegetació amb un responsable al qual devem la realitat actual del nostre campus, com és José Luis Romeu».

La jornada va servir també per a presentar en públic la Senda paisatgista de la Universitat d’Alacant, una eina que permet a tota la comunitat universitària i als visitants conèixer tots els espais del campus i les espècies vegetals que hi conviuen. La senda disposa de quatre itineraris amb els corresponents díptics que arrepleguen tota la informació paisatgística del campus.