Sota el lema “En la igualtat està la diferència”, la Universitat Miguel Hernández (UMH) ha inaugurat aquesta setmana el Punt d’Atenció i Visibilitat d’Igualtat i Diversitat per a la Comunitat Universitària UMH.

És un nou espai creat amb la finalitat d’educar a la comunitat i sensibilitzar-la en qüestions d’igualtat i diversitat de gènere, afectivosexual, ètnica i funcional. D’11.00 a 14.00 hores, aquest punt físic obri les seues portes en l’edifici Altabix del campus d’Elx, a peu dels aularis, amb la vocació de participar en esdeveniments i efemèrides, sensibilitzar i fer visible l’invisibilitzat, així com reflexionar-hi.

La inauguració del Punt d’Atenció i Visibilitat d’Igualtat i Diversitat per a la Comunitat Universitària UMH forma part de les activitats que el Vicerectorat de Cultura i Extensió Universitària de la UMH ha organitzat per a celebrar el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones, que es commemora hui, 25N.

El Punt oferirà informació, assistència i assessorament a tota la comunitat universitària de forma continuada. El seu objectiu no és només la prevenció d’actituds discriminatòries en l’àmbit universitari a través de la informació, sinó que, a més, oferirà orientació per a superar aquestes situacions mitjançant una atenció personalitzada i propera, en la qual s’empraran totes les eines de les quals disposa la Universitat.

A la posada en marxa d’aquest nou espai dinàmic s’ha sumat, també, la lectura per part de membres de la comunitat universitària de la UMH del Manifest de la Xarxa d’Unitats d’Igualtat de Gènere de les Universitats Espanyoles per a l’Excel·lència Universitària i un minut de silenci per les víctimes de la violència masclista.

“La UMH contra la violència masclista”

Així mateix, la UMH ha presentat aquesta setmana el nou cartell de la campanya 25-N, que porta el lema “La UMH contra la violència masclista”.

La campanya d’enguany continua la línia conceptual que, des de fa quatre anys i sota l’etiqueta #quenoseanhistoria, reflexiona sobre la violència exercida contra les dones, representada en aquesta ocasió amb la imatge del llenç de Rubens El rapte d’Hipodamia (1636-1637). Aquesta col·lecció del museu del Prado aborda el background cultural i social de la violència contra les dones al llarg de la història.

Protocols i Pla d’Igualtat

Per a l’orientació i atenció en la igualtat i diversitat, la UMH disposa d’una sèrie d’eines com els protocols o el Pla d’igualtat:

• Pla d’igualtat entre dones i homes 2017-2020 de la Universitat Miguel Hernández.

• Protocol per al canvi de nom de persones transsexuals, transgènere i intersexuals en la Universitat Miguel Hernández d’Elx.

• Protocol per a la prevenció i actuació davant de situacions de conflictes interpersonals i assetjament psicològic en el treball de la Universitat Miguel Hernández d’Elx.

• Protocol per a la prevenció i actuació davant de situacions d’assetjament sexual, assetjament per raó de sexe o per orientació sexual de la Universitat Miguel Hernández d’Elx.

El superordenador de la UMH: cálculos en menos tiempo y dinero

El Clúster de Computación Científica (CCC) de la Universidad Miguel Hernández permite a los investigadores que lo requieran procesar millones de datos en un corto periodo de tiempo. Procesos que en una computadora externa tardaban entre 15 y 30 días, ahora se resuelven en apenas 12 o 14 horas.

Con este superordenador de la UMH, no solo se obtienen reducciones de hasta el 95% del tiempo, sino que, además, se ahorra dinero.

Antes de la adquisición del Clúster, los investigadores de la Universidad recurrían a computadores externos, entrando en una cola con baja prioridad. Ahora, este superordenador permite a los grupos de investigación desarrollar su labor investigadora en sus nodos de computación, garantizando un alto nivel de disponibilidad y de rendimiento, tanto a nivel de cálculo intensivo como de almacenamiento.

Este nuevo servicio se ofrece a todos los grupos de investigación de la Universidad, así como a entidades externas que necesiten realizar cálculos o simulaciones complejas.

El supercomputador de la UMH, ubicado en el Centro de Proceso de Datos del edificio Hélike del campus de Elche, está gestionado por el Servicio de Innovación y Apoyo Técnico a la Docencia y a la Investigación (SIATDI), que depende del Vicerrectorado de Tecnologías de la Información.