Experts en estudis de gènere, salut, filologia i sociologia debatran a la Universitat d'Alacant sobre la utilitat del concepte «masculinitats» per a la investigació, en un fòrum organitzat per l'Institut Universitari d'Investigació d'Estudis de Gènere (IUIEG). La trobada es celebra hui i demà a la sala d'actes de l'edifici Germà Bernàcer, en horari de 16 a 21 hores.

Durant aquest quart fòrum titulat «En masculí plural. La utilitat del concepte "masculinitats" per a la investigació», demà a les 16 hores tindrà lloc la presentació oficial a Espanya de la primera Estratègia i Informe de l'Organització Mundial de la Salut (OMS) per a abordar la salut dels homes des d'una perspectiva de gènere. Serà a càrrec de la responsable del programa de Gènere i Salut de l'Oficina Regional per a Europa de l'OMS, Isabel Yordi Aguirre.

Aquest treball es fa ressò del nivell de mortalitat prematura entre els homes per causes que són evitables. L'informe que dóna suport científic a l'estratègia assenyala que, en el moment actual, als països que formen part de la regió europea de l'OMS es donen diferències en l'esperança de vida en el moment de nàixer de 16,5 anys. Aquestes dades contribueixen a fer que la salut dels homes estiga rebent més atenció.