El municipi de Sant Joan ha esdevingut l’última incorporació a la Xarxa de Seus Universitàries de la UA amb la inauguració de l’Aula Universitària com a colofó a una llarga trajectòria de col·laboració entre el consistori santjoaner i Universitat d’Alacant.

Dissabte passat, coincidint amb l’inici de les festes de les Fogueres 2018, la Universitat d’Alacant va descobrir la placa que identifica Sant Joan com a Aula Universitària en la Casa de Cultura del municipi en un acte que van presidir el rector de la Universitat d’Alacant, Manuel Palomar, i l’alcalde de la localitat, Jaime Albero, i en el qual va participar també la regidora de Cultura, Clara Rodríguez, que va ser l’encarregada de descobrir la placa, la responsable de les aules universitàries de la UA, Mar Iglesias, la secretària general de la UA, Esther Algarra, i el vicerector de Campus i Tecnologia, Rafael Muñoz.

Palomar va destacar la importància per a la Universitat d’obrir-se als diferents municipis a través de “la formació, la investigació i la cultura. Una aposta que ens permet apropar la nostra institució a la societat”. La inauguració de l’Aula va coincidir amb l’inici de les festes de les Fogueres 2018 de les quals el rector va ser l’encarregat de fer el pregó inaugural.

Seu Universitària de Monòver

D’altra banda, divendres passat també es va inaugurar la nova Aula Universitària de la UA a la localitat alacantina de Monòver, que estarà situada a la sala d’exposicions José María Román “Pita”.

L’acte va comptar amb la presència del vicerector de Cultura, Esport i Llengües de la Universitat d’Alacant, Carles Cortés, l’alcalde de l’Ajuntament de Monòver, Natxo Vidal, la regidora de Cultura i Normalització Lingüística, Julia Tortosa i Lourdes Pastor, regidora d’Educació i Memòria Històrica.

Durant l’acte es va presentar l’exposició “Memorables, insignes i intrèpides 1870-1931”, que, a més, es completarà amb una sèrie de llibres, quadres i documents de tres dones de Monòver que van viure entre el 1870 i el 1931 i que també mereixen ser recordades. L’exposició estarà oberta al públic fins a l’1 de juliol.