12 de junio de 2018
12.06.2018

La Universitat d´Alacant inaugura les aules universitàries de Sant Joan i Monòver

El rector, Manuel Palomar, i l´alcalde de Sant Joan, Jaime Albero, van descobrir la placa en la Casa de Cultura, acte que va coincidir amb l´inici de les festes de Fogueres 2018 que el rector va protagonitzar com a pregoner

12.06.2018 | 04:15
Moment del descobriment de la placa de la seu de Sant Joan.

El municipi de Sant Joan ha esdevingut l´última incorporació a la Xarxa de Seus Universitàries de la UA amb la inauguració de l´Aula Universitària com a colofó a una llarga trajectòria de col·laboració entre el consistori santjoaner i Universitat d´Alacant.

Dissabte passat, coincidint amb l´inici de les festes de les Fogueres 2018, la Universitat d´Alacant va descobrir la placa que identifica Sant Joan com a Aula Universitària en la Casa de Cultura del municipi en un acte que van presidir el rector de la Universitat d´Alacant, Manuel Palomar, i l´alcalde de la localitat, Jaime Albero, i en el qual va participar també la regidora de Cultura, Clara Rodríguez, que va ser l´encarregada de descobrir la placa, la responsable de les aules universitàries de la UA, Mar Iglesias, la secretària general de la UA, Esther Algarra, i el vicerector de Campus i Tecnologia, Rafael Muñoz.

Palomar va destacar la importància per a la Universitat d´obrir-se als diferents municipis a través de "la formació, la investigació i la cultura. Una aposta que ens permet apropar la nostra institució a la societat". La inauguració de l´Aula va coincidir amb l´inici de les festes de les Fogueres 2018 de les quals el rector va ser l´encarregat de fer el pregó inaugural.

Seu Universitària de Monòver

Carles Cortés, a la dreta, durant la inauguració a Monòver.

D´altra banda, divendres passat també es va inaugurar la nova Aula Universitària de la UA a la localitat alacantina de Monòver, que estarà situada a la sala d´exposicions José María Román "Pita".

L´acte va comptar amb la presència del vicerector de Cultura, Esport i Llengües de la Universitat d´Alacant, Carles Cortés, l´alcalde de l´Ajuntament de Monòver, Natxo Vidal, la regidora de Cultura i Normalització Lingüística, Julia Tortosa i Lourdes Pastor, regidora d´Educació i Memòria Històrica.

Durant l´acte es va presentar l´exposició "Memorables, insignes i intrèpides 1870-1931", que, a més, es completarà amb una sèrie de llibres, quadres i documents de tres dones de Monòver que van viure entre el 1870 i el 1931 i que també mereixen ser recordades. L´exposició estarà oberta al públic fins a l´1 de juliol.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook