13 de marzo de 2018
13.03.2018

Premi Vanguardia de la Ciencia al descobriment d´un anell al voltant del planeta nan Haumea

La troballa, liderada per José Luis Ortiz de l´Institut d´Astrofísica d´Andalusia (CSIC), ha comptat amb la col·laboració del professor de la UA, Adriano Campo Bagatin

13.03.2018 | 04:15

El descobriment que el planeta nan Haumea té un anell que orbita al seu voltant, aconsegueix el premi Vanguardia de la Ciencia. La troballa, liderada per José Luis Ortiz de l´Institut d´Astrofísica d´Andalusia (CSIC), ha comptat amb un consorci de científics internacional entre els quals es troba el professor de la Universitat d´Alacant, Adriano Campo Bagatin, del Departament de Física, Enginyeria de Sistemes i Teoria del Senyal i de l´Institut Universitari de Física Aplicada a les Ciències i a la Tecnologia de l´Escola Politècnica Superior.

Aquest treball ha permès descobrir la presència d´un anell al voltant del planeta nan Haumea, l´astre més desconegut dels quatre planetes nans que es troben en els confins del Sistema Solar, més enllà de l´òrbita de Neptú, en un cinturó d´objectes compostos de gel i roques entre els quals destaquen quatre planetes nans: Plutó, Eris, Makemake i Haumea.

Segons La Vanguardia, "es tracta de la primera vegada que una investigació d´astronomia guanya el premi Vanguardia de la Ciencia, en el qual els lectors de La Vanguardia voten els descobriments més importants de l´any fets a Espanya. En sis de les set edicions anteriors, els lectors van votar majoritàriament per investigacions de biomedicina amb el potencial de tractar malalties, o bé de millorar la salut de les persones sanes. En la setena, el premi va recaure en una investigació de química".

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook
Enlaces recomendados: Premios Cine