20 de febrero de 2018
20.02.2018

Filosofia i Lletres de la UA s´uneix a la UNESCO i celebra el Dia Internacional de la Llengua Materna

El 21 de febrer és el Dia Internacional de la Llengua Materna, amb l´objectiu d´impulsar la diversitat lingüística i cultural i el multilingüisme.

20.02.2018 | 04:15
L´acte, que començarà, a les 12:00 hores, està dirigit a totes les llengües.

Amb motiu d´aquesta celebració, la Facultat de Filosofia i Lletres de la Universitat d´Alacant organitza un acte commemoratiu i reivindicatiu de les llengües maternes utilitzades a la Facultat.

Segons declara Juan Antonio Barrio, vicedegà de Política Lingüística de la Facultat «és la primera vegada que es fa aquesta activitat a la UA i el desig de dur-lo a terme justifica la modèstia i la senzillesa amb què s´ha plantejat». Està orientat cap a la infància i els pobles indígenes. La data commemora el multilingüisme i l´educació en llengua materna, perquè «tot individu ha de ser educat en la llengua materna, cosa que no sempre passa», afirma.

L´acte està dirigit a totes les llengües. Començarà, a les 12:00 hores, amb la intervenció del degà, Juan Francisco Mesa Sanz, al costat del monòlit de marbre situat en la intersecció entre els edificis de la Facultat de Filosofia i Lletres, que pronunciarà un discurs reivindicatiu d´aquest dret. A continuació, hi intervindran docents i estudiants. Per a dur-ho a terme s´ha sol·licitat la col·laboració de tot el professorat de la Facultat i de l´alumnat que vulga participar. Cadascun d´aquests podrà llegir un text en la seua llengua materna, ajustat a la temàtica de la jornada convocada.

Barrio destaca el valor particular de la Facultat de Filosofia i Lletres ja que «és la Facultat que té més diversitat de professors natius de llengües diferents». L´objectiu és «que no es perda l´educació en llengües maternes». Entre les llengües figuren el valencià, l´anglès, el francès, alemany, polonès, rus, romanès, portuguès, àrab i gallec.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook
Enlaces recomendados: Premios Cine