El Centre d’Estudis Literaris Iberoamericans Mario Benedetti (CeMaB) acull ahir i avui el col·loqui "Margo Glantz: narradora heterodoxa, assagista dissident" dedicat a l’escriptora, investigadora i acadèmica Margo Glantz (Ciutat de Mèxic, 1930), una de les màximes figures de la cultura mexicana.

El col·loqui, dirigit per Carmen Alemany, catedràtica de Literatura Hispanoamericana, i Beatriz Aracil, professora titular de la mateixa àrea, culminarà demà amb la investidura com a doctora honoris causa per la Universitat d’Alacant de la protagonista, la mexicana Margo Glantz, un reconeixement de la UA a qui és, avui dia, un nom clau de les lletres tant en el seu país com en la resta de l’àmbit llatinoamericà.

Durant aquesta trobada s’aprofundeix en un dels vessants principals de l’obra de Glantz, el de l’escriptura de ficció, d’una banda, per a inserir-la en el context de la narrativa mexicana i llatinoamericana dels segles XX i XXI i, per una altra, analitzar-la detalladament amb una atenció especial a aspectes com el feminisme, l’autobiografia, la crònica, la memòria, el polític, la mística, l’erotisme, la fragmentació o els gèneres fronterers.

L’escriptora, investigadora i acadèmica Margo Glantz (Mèxic DF, 1930) és una de les figures màximes de la cultura mexicana, membre de l’Acadèmia de la Llengua i premi nacional de Ciències i Arts. És, a més, una escriptora premiada en molt diverses latituds i les seues investigacions acadèmiques són de reconegut prestigi en l’àmbit de les lletres hispàniques.