Información

Información

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Les eleccions a consells escolars es faran el 21 de novembre

La Conselleria d'Educació, Cultura i Esport ha publicat en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) la convocatòria d'eleccions a consells escolars 2019. Les diferents comunitats educatives dels centres estan convocades a participar el pròxim dijous 21 de novembre en les eleccions per a la renovació i constitució dels consells escolars dels centres docents no universitaris sostinguts amb fons públics. Aquesta convocatòria mobilitza, entre alumnat, pares i mares, professorat, personal d'atenció educativa complementària i personal administratiu i de serveis (PAS), vora 1,7 milions de valencians i valencianes implicats en l'educació en els centres educatius.

Amb el lema «Fem que l'educació sume en participació» s'instal·laran urnes en 2.182 centres docents del territori autonòmic, ja que aquestes eleccions engloben des del segon cicle d'Educació Infantil, Primària, Educació Especial, Educació Secundària Obligatòria, Batxillerat i Formació Professional fins als ensenyaments de règim especial i educació de persones adultes, així com les escoles infantils de primer cicle de titularitat pública. Del total de centres docents, 756 corresponen a la província d'Alacant, mentre que 292 corresponen a Castelló i els 1.134 restants a València.

Fonts de la Conselleria d'Educació destaquen que aquest procés «representa una oportunitat per a tota la comunitat educativa d'implicar-se i participar en la vida del centre docent», ja que el consell escolar és un òrgan de govern autònom de cada centre, elegit democràticament, amb gran capacitat de decisió. Per això, des del departament es vol «animar tots els i les docents, les famílies, l'alumnat, el PAS i el personal d'atenció educativa complementària a participar en el procés electoral del seu consell escolar, a intervindre com a persones elegibles i electores i a anar a votar», atés que «tots els agents de la comunitat educativa són indispensables».

Lo último en INF+

Compartir el artículo

stats