El conseller d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, juntament amb el secretari autonòmic d'Educació i Investigació, Miguel Soler, i la directora general de Formació Professional i Ensenyaments de Règim Especial, Marina Sánchez, així com el director de la Ciutat de les Arts i les Ciències, Enrique Vidal, van presentar ahir dia 4 de desembre l'esdeveniment AVANT FP-ERE, que se celebra del 14 al 16 de desembre al Museu de les Ciències de València. Es tracta d'una mostra que posa en valor els estudis d'FP i els ensenyaments de règim especial. Segons va explicar Vicent Marzà, «és una gran trobada on participen els estudiants que es formen en aquests cicles, però que també vol donar a conèixer a la societat valenciana totes les connexions que aquests estudis tenen amb el mercat laboral». El conseller va destacar que mai s'havia fet un esdeveniment d'aquestes característiques, alhora que va considerar que «cal fer visibles els avantatges de l'FP i dels ensenyaments artístics i esportius». En AVANT participen les 26 famílies d'FP, els conservatoris elementals i professionals de música i dansa, les escoles d'arts plàstiques i disseny i els ensenyaments d'emergències i esportius.

En total hi participen de manera directa un centenar de centres educatius ,una trentena dels quals són de la província d'Alacant. Es faran 300 activitats en 80 estands, dividits en huit zones diferents que ocuparan tot el Museu de les Ciències. També es comptarà amb unes 200 institucions i empreses col·laboradores i s'espera que durant el cap de setmana del 14 al 16 de desembre acudisquen a la cita vora 15.000 persones.

Aquest curs hi ha 90.638 alumnes que estudien cicles d'FP a 398 centres educatius, dels quals 30.900 alumnes corresponen a la província d'Alacant, en 138 centres. Pel que fa als ensenyaments de règim especial, el nombre d'alumnes estimat és d'aproximadament 22.000 i cursen els estudis a 164 centres. D'aquests, uns 7.000 ho fan a la demarcació alacantina, que disposa de 48 centres amb aquesta oferta formativa.