La Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport ha obert un nou espai web dedicat al Decret valencià d'Equitat i Inclusió Educativa, on es podrà trobar informació relativa a aquesta normativa aprovada el passat mes de juliol. El text té l'objectiu d'establir i regular les actuacions encaminades a la construcció d'un model educatiu inclusiu basat en l'equitat i la igualtat d'oportunitats en l'accés, la participació, la permanència i el progrés de tot l'alumnat. Al nou espai web es podrà consultar el decret i descarregar diversos materials, com un cartell explicatiu, un document en què s'explica la simbologia de la imatge gràfica emprada al cartell i una guia que aprofundeix en els aspectes més importants de la normativa.

L'educació inclusiva parteix de la base que cada alumne té necessitats úniques, i de la consideració de la diversitat com un valor positiu que millora i enriqueix el procés d'aprenentatge i ensenyament. Té com a propòsit donar una resposta educativa que afavorisca el màxim desenvolupament de tot l'alumnat i elimine totes les formes d'exclusió, desigualtat i vulnerabilitat, per a la qual cosa té en compte un model coeducatiu dins d'entorns segurs, saludables, sostenibles i democràtics, en què totes les persones siguen valorades igual.

D'altra banda, la Conselleria va organitzar fa uns dies la jornada «Presentació de recursos per a la inclusió», amb la missió de facilitar criteris d'actuació i recursos per a organitzar la resposta educativa de l'alumnat amb necessitats educatives especials en el marc de l'atenció a la diversitat que determina el Decret d'Equitat i Inclusió Educativa. Aquesta cita va comptar amb la participació de Teresa Huguet, professora especialista en educació inclusiva de la Universitat Ramon Llull de Barcelona,i s'hi van presentar les noves guies per a l'atenció de l'alumnat amb trastorn per dèficit d'atenció i hiperactivitat (TDAH), trastorn de l'espectre autista (TEA) i altes capacitats. Totes aquestes guies estaran disponibles pròximament al web de la Conselleria d'Educació.