Les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) aplicades a l'educació i l'aprenentatge són una realitat constant als centres del nostre entorn. Des de l'àmbit TIC de la Conselleria d'Educació s'ha organitzat el «I Congrés TIC i Educació: L'aula oberta a la societat digital». El congrés pretén ser punt d'encontre, intercanvi i dinamització per al professorat de la Comunitat Valenciana en el camp de les Tecnologies Aplicades a l'educació i l'aprenentatge, a més de ser una porta per la qual obrir l'aula a la societat digital a través de l'actualització científica, didàctica i metodològica. La cita se celebrarà a la seu de la Universitat Politècnica de València (UPV) de Gandia, els dies 5 i 6 d'octubre de 2018.

El Congrés obrirà les seues portes amb la intervenció de Linda Castañeda Quintero, qui oferirà la xarrada «Com obrir l'educació? Instruccions d'ús per a la societat digital». Posteriorment, se celebrarà una taula rodona, moderada per Carles Caño Valls, sobre els «Reptes de la transformació digital educativa». La jornada finalitzarà amb un espai de formació no formal, dinamitzat per Juan Torres Mancheño i que porta per títol «Ens prenem un cafè i t'ho conte».

Pel que fa al 6 d'octubre, el programa formatiu començarà amb la presentació de les «Línies Estratègiques de l'Àmbit de Formació TIC». A continuació, Yaiza Rubio Viñuela farà la ponència «Més enllà del 12 de maig de 2017». A continuació, i després d'una exposició de cartells per part de centres educatius de l'entorn, es donarà inici als diversos tallers que se celebraran en 10 aules diferents de la UPV. Aquests tallers tractaran: «Equipament i sistemes informàtics als centres educatius», «Coordinació TIC als centres educatius», «Recursos educatius, ferramentes, aplicacions digitals i seguretat digital», «Competència Digital Docent» i «Metodologies actives amb l'ús de les TIC». A més, simultàniament, també hi haurà exposicions curtes de les experiències TIC de centres docents. Per a finalitzar, Jordi Adell Segura intervindrà amb unes conclusions sobre «TIC en educació: Cap on anem?».

Entre els objectius del congrés estan el coneixement de metodologies actives en el recolzament de les TIC, així com mostrar vivències de bones pràctiques TIC de centres educatius, i prendre consciència de les qüestions relatives a la privacitat en les xarxes socials, entre altres.