La tercera edició de la jornada «Edusiona't amb les arts», organitzada per la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport en col·laboració amb diferents espais, obri el període d'inscripcions fins al 24 de juny. L'activitat tindrà lloc al Centre del Carme Cultura Contemporània de València el dimecres 11 de juliol. El seu objectiu és que l'art arribe a l'ensenyament, a la didàctica i a la metodologia com una eina per a l'aprenentatge.

La jornada s'iniciarà amb la presentació de l'espai web «Motxilla cultural», versió digital del catàleg d'activitats educatives i culturals per a centres educatius, a càrrec del director general de Política Educativa, Jaume Fullana, i el director general de l'Institut Valencià de Cultura. Per a Fullana, el sistema educatiu «ha d'ensenyar a descobrir les arts, estimar-les, usar-les i produir-les», perquè són «indispensables per al desenvolupament d'un pensament crític, analític, inclusiu i lliure».

En aquesta edició, els docents podran participar en algun dels sis tallers experimentals amb temàtiques diferents: música, dansa, literatura, art dramàtic, audiovisuals i arts plàstiques. A la vesprada, es duran a terme les comunicacions d'experiències de centres educatius valencians. Es podran conéixer diferents projectes que tenen una experiència integradora de les arts i els continguts educatius, en diferents àmbits i nivells educatius, amb la participació de 16 centres.

La jornada finalitzarà amb una activitat lúdica de «soundpainting», un llenguatge universal de senyals per a la composició multidisciplinària en viu, interpretada per músics, actors, ballarins i artistes visuals. A més, durant tot el dia, es podrà visitar una fireta en què institucions, ONG, entitats, fundacions, etc. mostraran els seus serveis per a ajudar el professorat a portar avant els seus projectes a través de les arts. Inscripcions a: http://cefire.edu.gva.es/

sfp/index.php?seccion=edicion&id=7372189.