La Comunitat Valenciana és l'autonomia amb més projectes educatius seleccionats en la convocatòria Erasmus+ 2018 de la Comissió Europea. Al llarg de les últimes tres convocatòries ha augmentat el nombre de centres valencians beneficiaris d'aquests projectes. Per al conseller d'Educació, Vicent Marzà, aquesta notícia suposa «un reconeixement al treball diari que fa el professorat valencià», a més d'un èxit en la tasca que fa l'administració en «assessorament als centres educatius, juntament amb jornades formatives que incentiven la qualitat dels projectes». S'ha passat de 62 projectes l'any passat a 92 enguany.

A més, la Conselleria ha reforçat la seua implicació en els programes europeus Erasmus+ gràcies a l'assignació de la Generalitat com a representant espanyol en el Comité Erasmus+ de la Unió Europea. Per tant, és l'encarregada de representar les comunitats autònomes en el Comité Erasmus+, que impulsa les polítiques de formació, educació, joventut i esport. El 16 i 17 de desembre es reuniran amb el comité per a avaluar el funcionament del programa Erasmus+ i proposar millores en les polítiques europees d'educació.

El programa Erasmus+ 2014-2020 és el programa de la Unió Europea per a l'educació, la formació, la joventut i l'esport. En matèria educativa comprén les etapes següents: Educació Escolar (Educació Infantil, Primària, Secundària i Batxillerat, i Educació Especial), Formació Professional, Educació Superior i Formació d'Adults.