La Conselleria d'Educació ha donat a conéixer el seu Pla Director de Coeducació, que fixa el marc instrumental per a un enseyament integrador. Segons el conseller Vicent Marzà, «el sistema educatiu és el recurs de socialització amb més potencial transformador que disposa la nostra societat», i per això «aquest pla proposa una revisió profunda dels ensenyaments que reben els nostres fills i filles per a superar la dinàmica social que naturalitza i perpetua situacions insostenibles de desigualtat de gènere». El pla compta amb un pressupost de 16,18 milions d'euros per a quatre anys, que es destinaran a accions encaminades a resoldre «les mancances amb les quals l'alumnat arriba a l'aula a conseqüència del sexisme que impregna la societat».

El pla està dissenyat amb set eixos, El primer preveu la formació inicial del professorat tant en els graus de Magisteri i en els màsters de Secundària. El segon se centra en garantir la formació específica i adequada en coeducació per al professorat. El tercer apunta a la revisió del currículum escolar per a transformar-lo en un vertader currículum coeducatiu. El quart promou l'adequació dels materials curriculars. El cinqué apunta al desenvolupament de mesures per a fomentar la igualtat d'oportunitats entre dones i homes en els òrgans de presa de decisió dels centres educatius. El sisé explicita accions per a desenvolupar valors democràtics i drets humans, i el seté apunta a la necessitat de col·laborar activament amb la resta d'administracions públiques.

El Pla és el resultat del treball de la Mesa de la Coeducació, en la qual han col·laborat organitzacions, col·lectius, el Consell Escolar Valencià i experts en la matèria. És una continuació a la política coeducativa iniciada al curs 2015-2016. Des del curs passat hi ha una persona coordinadora d'Igualtat i Convivència en cada centre i s'estan fent cursos específics al respecte, així com jornades vinculades a la coeducació per a docents relacionades amb la prevenció i detecció de violència de gènere, entre d'altres.