C ocentaina, dia 1, dijous. 10$2730 del matí: inauguració de la Fira. Hi som tots: periodistes, representants empresarials, diputats, regidors, alcaldes. Bé. Tots no. Faltaven els representants del PP, tant els autonòmics com els d$27Alcoi.

No s$27entén que un esdeveniment -o «event» com els agrada repetir- de tanta importància i magnitud no tinga almenys un representant de l$27Ajuntament d$27Alcoi. L$27alcalde concretament, Jorge Sedano, que diu darrerament que vol fer coses per la comarca, no va aparèixer. (Tampoc no ho va notar ningú);.

Quins motius tenia per a no estar-hi en l$27acte inaugural Sabem que a títol privat sí han anat alguns membres del PP a la Fira. Però per què no han fet acte de presència «oficial» Dues hipòtesis se m$27ocorren:

a); Ha estat consigna dels caps del PP. Doncs, malament. Mostra la contradicció entre el que diuen i el que fan, perquè l$27altre dia Mariano Rajoy demanava en València el vot de l$27esquerra (això no és fa solament en campanya electoral ); i assegurava que governaria «per a tots». Poca credibilitat pot obtenir una promesa semblant quan, solament a nivell comarcal i a la primera oportunitat, el seu partit comet un acte de descortesia i menyspreu com l$27esmentat. Pel que es veu, ni Cocentaina ni la nostra comarca formem part d$27eixe «tots».

b); Ha estat decisió personal de l$27alcalde. Doncs, pitjor. Resulta que els alcaldes de l$27Alcoià i el Comtat, de partits ben diferents, i convocats un a un -no a una reunió conjunta- pel d$27Alcoi per a temes comarcals, hi acudeixen generosament i fan després declaracions conciliadores. Però a la primera ocasió que té el d$27Alcoi de mostrar la seua sinceritat i que està canviant de debò el clima de col·laboració entre els pobles, la menysprea. Tot ha estat, sembla, un moviment mediàtic, sense contingut real i d$27objectius espuris, i que ens porta de nou a les susceptibilitats -o indiferències- d$27anys enrera. Qui es fiarà de qui a partir d$27ara Lamentable. Difícil té a partir d$27ara participar en un moviment al qual es va sumar, en gran part forçat per les circumstàncies, i que acabem de comprovar que no se$27l creu.

És cert que l$27alcalde d$27Alcoi ha afirmat que no creu en els «macroprojectes» per a la comarca (per a Alcoi sí utilitza la parauleta);, i que creu més en les persones que en els partits polítics (com si ell no en fora membre destacat d$27un);.

Però també és cert, seguint aquest enfocament, que la «persona» de l$27alcalde d$27Alcoi - no el militant del PP - no hi va acudir per a donar suport -o almenys acompanyar- a la «persona» de l$27alcalde de Cocentaina (o a les persones que fan possible la Fira); en un moment tan significat.

En qualsevol cas, som de l$27opinió que la Fira -i altres esdeveniments de «gran format», com diuen els tècnics- hauria de quedar fora de tota consideració «política», ja que és una cosa de tots, un autèntic aparador que mobilitza any rere any centenars de milers de persones, motiu per tant d$27orgull per al País Valencià i per a la comarca. O no (Per cert: felicitacions als organitzadors; continueu així);.

La seua presència hagués estat un bon detall per demostrar que en temes importants d$27interès general vertaderament està per damunt de partits i d$27ideologies - com pretenia fer-nos creure - , que és un home d$27estat, generós, creïble, i que en totes les seues actuacions el guia més el benestar de la població que els interessos del seu partit. No ha estat possible.

I és molt més evident la desconsideració i displicència perquè es tracta d$27un alcalde omnipresent en altres àmbits socials locals com el futbol, excursions de jubilats, «ensaios», berenars, entrega de premisÉ

En fi. Com diuen en la Manxa, «eso es lo que hay». Paco Blay es concejal del Bloc a l$27Ajuntament d$27Alcoi.