Verbalitzar: els hem plantat cara i ho hem fet des de la democràcia. I no abaixarem la guàrdia, vos mirem cara a cara, i en la nostra mirada, també està la mirada de dolor de totes les persones que intenten arribar a Espanya, la vostra i la meua, i que vosaltres, feixistes despietats, vos installeu en discursos públics fent de la vostra actitud d'odi una perillosa normalització social i mediàtica. Estem preparats per a escoltar tots els arguments insostenibles que voleu fer creure a la societat d'ara, i el que teniu és por. Però no patiu, no som com vosaltres, nosaltres creiem en una societat on cabem totes les persones. I és que el feixisme segueix al nostre país, com un herpes mal curat als llavis que si et descuides i et quedes fluixa, ix fort.

El silenci també mata, cada dia, cada nit, cauen cossos cridant per salvar-se a la mar, o es perden en els deserts intentant aplegar... i no saben que ací hi ha molta gent, i sobretot un partit d'ultradreta, que no volen que siguen els nostres braços, els d'una societat solidària, els que els refugien.

Intentarem, per tots els mitjans, que no utilitzen a les persones migrants com a protesta i excusa dels seus discursos apolítics, al carrer o al congrés, i buscarem reparar eixe marc legal i ètic que preserve la vida, la dignitat i els drets de les persones refugiades.

La veritat és que no deuríem aguantar més, ni un segon més, tot el tall de mentides i sarcasmes que voleu fer-nos creure. S'ha patit prou ja de diverses maneres, des dels bombardejos, repressió a la llengua, a la nostra identitat cultural, a la «desconstrucció» que heu fet de la Història i seguiu i seguiu volent inclús manejar l'educació des de l'odi.

Recordem les paraules de la presidenta del Parlament, Meritxell Batet, en l'última sessió de control al govern abans de les eleccions que deia:«La democracia es más sabia, más constante y más fuerte que las personas»-

És així que des de la democràcia no tolerarem cap humiliació més i plantarem cara, per elles, les persones refugiades, i per totes nosaltres, inclús per vosaltres, però no sé si arribareu a entendre-ho.