El diumenge van tindre les alcoianes i alcoians una cita transcendental amb el nostre futur, unes eleccions nacionals i autonòmiques on ens jugàvem molt, i com sempre, Alcoi va respondre de manera excepcional. Però, aquesta setmana, tenim una altra data emblemàtica al calendari social, l'1 de maig, dia Internacional del Treball, ens dóna l'oportunitat de seguir lluitant pel progrés del nostre país. El diumenge vam saber que les coses no estan fetes, que cal lluitar-les, que és imprescindible seguir aconseguint drets; i que en un món convuls, on l'extrema dreta avança amb respostes demagògiques i falsament senzilles a problemes complexos, que vol inocular la por contra tot i tots amb mentides i manipulacions, ací, a casa nostra, una altra societat és possible.

Les alcoianes i alcoians en 2011 ja es van avançar, votant perquè el govern d'Alcoi fóra d'esquerres, i donant-nos, de nou, la gran responsabilitat que és governar en les eleccions del 2015 al partit socialista. El govern d'Alcoi que tinc l'orgull d'encapçalar ha treballat molt des que vam assumir el mandat electoral en les polítiques econòmiques i socials. Hem recuperat la capitalitat de la ciutat, hem dinamitzat la nostra economia sense deixar a ningú pel camí, i hem canviat la dinàmica d'Alcoi tal com demostren diferents xifres.

Des del 2015, hem reduït l'atur un 26% pel qual, 1700 persones que estaven a l'atur, ara, ja treballen. Una baixada de l'atur el 2018 del 7,3%, superant les mitjanes provincials, autonòmiques i estatals. Hem donat l'oportunitat a 350 joves de treballar per primera vegada amb el programa Avalem Joves de la Generalitat i hem impulsat el departament d'orientació laboral, quadruplicant el seu personal, fent també plans d'ocupació propis. Però, també hem aconseguit que la nostra ciutat tinga 2511 treballadors més afiliats a la seguretat social, un augment del 18%, per damunt de la mitjana provincial (13%), autonòmica (16%) i estatal (12%).

No obstant això, com deia abans, aquesta millora laboral sempre ha d'anar de la mà de polítiques socials. En aquest cas, hem reduït als últims 5 anys la taxa de risc de pobresa, millorant la mitjana autonòmica i estatal i situant a la comarca de l'Alcoià com el territori amb menor taxa de la província i el quart de tota la Comunitat Valenciana. Sense oblidar que hem duplicat des del 2011 les ajudes municipals d'emergència i hem baixat el rebut de serveis municipals bàsics com l'aigua o la brossa als que menys renta tenien.

Fets importants pels quals cal seguir treballant. L'1 de maig sortirem al carrer per demanar un mercat laboral just, una societat igualitària i més progrés econòmic per a tota la ciutadania. Perquè volem contractes i condicions laborals dignes, sous justos per tindre un projecte de vida i buscar un futur d'oportunitats. Perquè ens queda molt a fer, demanem amb la força de la paraula, més drets socials i laborals.

Estem convençuts que és possible, tant ací, a la nostra terra de muntanyes i ponts com a la Comunitat i a Espanya. Per això, l'1 de maig aquest govern estarà al carrer, amb els sindicats, amb les treballadores i treballadors, els aturats i els jubilats, posant l'accent en les polítiques laborals que ens faran més iguals, més dignes i més lliures. Perquè les demandes segueixen essent imprescindibles per obtenir respostes transversals, autèntiques i vàlides. El diumenge vam ser exemple per Europa i pel món, l'1 de maig seguirem sumant victòries socials al teu costat.