Senyora alcaldessa, som molts els ciutadans i les ciutadanes d'Elx que ens hem quedat amb la boca oberta en assabentar-nos que el Pla Especial de Protecció del Paratge Natural Municipal del Clot de Galvany, que el nostre Ajuntament està tramitant en compliment del que disposa la Llei d'Espais Naturals, preveu la requalificació i canvi d'ús d'una part substancial dels terrenys actualment protegits. Per més que ens esforcem, no encertem a comprendre com és possible que sota l'epígraf de Pla Especial de Protecció, en lloc millorar la protecció d'allò que es pretén salvaguardar, el que realment es fa és desprotegir una part molt important.

Segurament vostè és conscient que els ciutadans i les ciutadanes d'aquest país estem molt emprenyats en comprovar com els polítics que ens venen governant les darreres dècades, ens han portat al col·lapse social i econòmic que estem vivint. Sabrà que estem irritats al veure el deute que ha generat el desgovern de la Generalitat, d'observar com han afonat el nostre sistema financer, de patir l'aniquilació dels serveis més bàsics de l'estat del benestar, de sofrir greus retallades en els nostres drets democràtics. I també estem cansats de veure com el nostre patrimoni natural ha sigut sistemàticament destruït i reemplaçat per tones de rajola i diners fàcils.

Per això ara assistim atònits al despropòsit continu del govern de l'estat, que introdueix canvis legislatius a la carta i al servei d'interessos molt concrets; seguint l'escola nepotista del Marqués de Salamanca. Per exemple, en el cas de la reforma de la Llei de Costes en la que, sota l'enganyós epígraf de "Llei de protecció i ús sostenible del litoral" es pretén desprotegir pràcticament la totalitat del que avui dia està protegit, per a tornar a crear una altra bombolla immobiliària tan aviat com siga possible i fer més rics encara a uns quants personatges que ja són prou adinerats.

Per tant, convindrà amb mi, senyora Alonso, que ni ha per a estar tips de tant de desgavell. No ho està vostè també? Doncs comprendrà perquè els ciutadans i les ciutadanes ens hem tornat desconfiats i no sols volem que la nostra alcaldessa i el seu equip de govern siguen honrats. També volem que ho semblen.

Per això li demane que explique quines són les raons que la porten a vostè a requalificar terrenys d'alt valor ecològic i actualment protegits, en benefici d'una determinada promotora immobiliària. Exigim que ens explique les raons de tipus social, ambiental o urbanístic que aconsellen eixa requalificació. Quines són les compensacions que rep el nostre municipi a canvi d'eixa decisió tan avantatjosa per a eixa promotora. Perquè, a falta d'eixes explicacions, a falta de transparència, aquest cas s'assembla molt al cas de la Llei de Costes que està tramant el ministre de Medi Ambient, Arias Cañete. És a dir, fa olor a nepotisme, a engany, a estafa al poble d'Elx.

Esperem, per tant, que en breu ens done vostè una explicació clara i inequívoca. Però tinga present que si dona la callada per resposta i pretén enganyar-nos ficant-nos-la per la porta del darrere, el poble d'Elx sabrà defensar el Clot de Galvany com ja ho va fer fa 30 anys. Perquè els il·licitans i les il·licitanes mai ens deixarem robar el nostre patrimoni col·lectiu.