Els Ajuntaments d'Elda i Petrer han sol·licitat l'organització conjunta de les XIX Jornades de la Xarxa Tourist Info de la Comunitat Valenciana que se celebraran en la pròxima tardor. Els regidors de Turisme d'Elda i Petrer, Lorena Pedrero i David Morcillo, han anunciat aquesta sol·licitud en una roda de premsa celebrada al Jaciment Arqueològic del Monastil.

Lorena Pedrero ha assegurat que "si aconseguim aquestes jornades als nostres municipis seríem els focus turístics de la Comunitat Valenciana, suposant una gran promoció exterior i posicionant-nos com a centre d'interés turístic. Aquestes jornades constitueixen una oportunitat perquè els informadors turístics coneguen els atractius d'Elda i de Petrer de primera mà i els difonguen entre companys i turistes".

Per part seua, David Morcillo ha afirmat que "és un fet important que junts tractem de portar aquestes jornades. En els últims anys hem invertit molt en turisme i ens hem posicionat com una àrea d'interior molt important i les xifres així ho revelen. Aquestes jornades suposaran que vinguen a Elda i Petrer totes les oficines de turisme de la Comunitat Valenciana".

Els dos Ajuntaments es mostren optimistes sobre la possibilitat que es concedisca l'organització d'aquestes Jornades i ja estan treballant en l'elaboració d'un dossier per a posar en valor les propostes turístiques de totes dues ciutats.

Les Jornades de la Xarxa Tourist Info, que l'any passat es van celebrar a Castelló, reuneixen representants de les oficines d'informació de la Comunitat Valenciana. Es tracta d'unes jornades anuals de formació i intercanvi d'experiències dirigides als tècnics i informadors turístics de la xarxa.

Durant les Jornades, els informadors turístics visitaran diferents punts d'interés històrico-patrimonial a Elda i Petrer i, a més, es realitzaran sessions formatives amb l'objectiu de fomentar la coordinació entre els punts turístics i el seu coneixement sobre els punts d'interés de tota la Comunitat Valenciana.