El cor del col·legi José Ramón García Antón de Sant Vicent del Raspeig s'ha quedat sense veu. Sis anys després del seu naixement, l'activitat musical, que va sorgir de manera espontània en la classe de música del centre, es queda sense el seu lloc d'assaig.

El cor ha anat creixent amb els anys i a ell se li ha sumat una escola de rock i enguany s'hi anava a incorporar una orquestra de cambra. El projecte s'havia fet gran i el cor es va constituir com a associació cultural a Sant Vicent i a l'activitat ja s'apuntaven xavals d'altres centres que, a més de cantar, podien aprendre a tocar instruments.

Els xicotets artistes han actuat a l'auditori de la Diputació (ADDA), al Teatre Principal, han participat en diverses ocasions en la Setmana Musical Internacional Vicente Lillo Cánovas, interpretat el musical West Side Story, han publicat un disc i han actuat en nombrosos esdeveniments dins i fora de Sant Vicent del Raspeig.

El seu últim assoliment ha sigut estar seleccionats per a participar en un programa de televisió per a joves talents i estan pendents que els criden per a actuar. Però ja no poden realitzar la seua activitat en el centre escolar on van nàixer. Per Nadal van suspendre classes i els concerts previstos. I el 4 de febrer el consell escolar del centre va votar per unanimitat que l'activitat no continuara, almenys enguany.

Darrere de la paralització en sec del projecte hi ha problemes administratius: no han presentat tota la documentació requerida. I subjauen les desavinences generades per les crítiques que el cor està realitzant en xarxes socials contra la decisió del centre.

Des de la direcció del cor expliquen que aquest curs van començar amb els assajos però reconeixen que no havien presentat la documentació requerida. Però no van creure que fora impediment, fins que la direcció del col·legi va advertir que havien de parar l'activitat fins a tindre tota la documentació presentada. Els pares van recollir signatures de suport al cor, però no han servit perquè es mantinga en el col·legi.

I estan indignats perquè adverteixen que, mentre se suprimeix el cor, el col·legi té a una associació esportiva aliena al centre que usa les instal·lacions per a entrenar.

Raquel, mare d'un xiquet afectat, lamenta que el seu fill que acaba enguany es queda sense l'activitat musical que el seu plançó major sí que va gaudir: «Els lleven de colp l'activitat quan no perjudicaven a ningú. Sembla més una disputa a nivell personal i no pensen en els xiquets». Compte que «porta molts anys i ha beneficiat sempre als xiquets que han actuat i portat el nom del cor de manera positiva, el meu fill està afectat perquè li agradava molt».

El cor ha demanat a Cultura un lloc d'assaig, però no els va quadrar els dies que els oferien; i han recorregut a la Diputació que els va oferir la Llar Provincial.

Per la seua banda, la directora del col·legi, Ana León, explica que el cor «no ha passat el procés d'aprovació del consell escolar per tot el que hi ha darrere, que genera dubtes, s'ha convertit en unes classes particulars». Afirma que com a directora pensa «que el projecte és preciós i ajuda als xiquets. I es mantindria si el col·legi haguera dit que sí» i assenyala que «s'han quedat sense l'activitat perquè hi ha moltes irregularitats a nivell dels papers presentats, perquè ens van presentar una signatura falsificada, per problemes de seguretat ja que podia entrar qualsevol al centre...».

La regidora d'Educació, Belén Arques, reconeix que l'Ajuntament n'està al corrent i que respecta la decisió del consell escolar i assenyala que la desaparició del cor «no depén del centre».