El nou observatori del Paratge Natural Municipal del Clot de Galvany d'Elx, presentat aquest dimecres per la regidora de Medi Ambient, Esther Díez, serà un recurs important perquè la ciutadania puga conéixer les espècies que habiten aquest aiguamoll situat en la costa il·licitana.

La regidora ha explicat que "el que s'ha fet ha sigut adequar tot l'entorn d'accés, el camí, les baranes i el conjunt de l'observatori per a garantir que els ciutadans i ciutadanes que visiten el Clot de Galvany puguen també gaudir del toll central des d'aquesta perspectiva". Es tracta del quart observatori obert al públic en el paratge i el segon que existeix al toll central.

L'actuació ha consistit en l'habilitació d'un camí d'accés d'aproximadament 80 metres. A banda i banda s'ha instal·lat una delimitació mitjançant palisseres, conformades per pals de fusta de pi tractat procedent de boscos amb certificat de gestió forestal sostenible. S'ha realitzat una repoblació en els marges del camí amb espècies autòctones procedents del viver per a generar una pantalla vegetal que reduïsca el possible impacte del nou accés en la flora i la fauna.

Per part seua, Javier Prieto, gerent d'Aigües d'Elx, ha explicat que "aquest espai de 36 metres quadrats permet visualitzar totes les anàtides de la zona sense que la nostra presència els puga influir en la seua vida".

Amb aquest observatori s'afig un punt més per a gaudir del conjunt del paratge i la seua riquesa natural. "Serveix sobretot per a posar en valor aqueixa diversitat biològica que existeix al Clot de Galvany", ha explicat Esther Díez.