Tibi s'ha sumat aquest dimarts a la xarxa d'Aules Universitàries de la Universitat d'Alacant. La localitat de la Foia de Castalla compta des de dimarts amb una extensió de la institució a través de la qual podrà desenvolupar activitats culturals, formatives o d'investigació gràcies al conveni subscrit entre l'Ajuntament i la UA.

El vicerector de Cultura, Esports i Llengües, Carles Cortés, i l'alcalde de Tibi, José Luis Candela, van ser els encarregats de descobrir la placa que identifica el municipi com a Aula de la Universitat d'Alacant, en un acte en el qual també van participar el vicerector d'Ordenació Acadèmica, José Penadés, la directora del Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística, Mar Iglésias i la regidora d'Educació de Tibi, Estela Castelló.

Cortés va destacar durant la inauguració que "aquesta iniciativa és una oportunitat tant per a la Universitat d'Alacant com per a Tibi. A nosaltres ens permet ampliar els nostres horitzons i estar presents en el territori i hui a Tibi, com abans en tantes altres aules, saben que poden sentir-se part de la nostra universitat que a partir d'ara posa a la seua disposició tota la seua oferta cultural i diferents accions formatives".

Per part seua, l'alcalde de la localitat, José Luis candela, va assegurar que "hem treballat molt per a aconseguir que Tibi passe a ser Aula de la Universitat d'Alacant i estem molt agraïts al rector i a tot l'equip".

Exposició

La inauguració va comptar amb l'exposició "40 anys de les primeres eleccions democràtiques". Una mostra de 14 panells que han desenvolupat des de l'Arxiu de la Democràcia des de la Universitat d'Alacant. Com a curiositat, l'alcalde va explicar que havien trobat l'acta de les primeres eleccions a Tibi i va ser un dels atractius durant l'acte celebrat aquest dimarts.