La Conselleria d'Educació ha ampliat aquest curs els cicles d'FP de la família d'Informàtica a la província d'Alacant "per a donar resposta a les necessitats empresarials d'"Alacant Districte Digital", com destaquen des del departament que dirigeix el conseller Vicent Marzà.

S'han posat en marxa sis cicles nous en dos instituts d'Alacant, l'IES Mare Nostrum amb el grau superior del cicle de Desenvolupament d'Aplicacions Multiplataforma, i l'IES Antonio José Cavanilles amb el grau bàsic d'Informàtica d'Oficina; a Elx l'IES Severo Ochoa i a Petrer l'IES Poeta Paco Mollà, els graus superiors de Desenvolupament d'Aplicacions Web. A l'IES Torrevigía de Torrevieja, el grau mitjà de Sistemes Microinformàtics i Xarxes, així com en l'IES Hermanos Amorós de Villena.

Per a acostar a l'alumnat les possibilitats d'ocupació que obri el sector digital, la conselleria ha organitzat una jornada demà dijous, dia 30, a Districte Digital sobre "Nous reptes tecnològics per a l'ocupabilitat en els cicles formatius d'Informàtica".

Està prevista l'assistència de 400 alumnes de la província per a conéixer "de primera mà, el potencial que les noves tecnologies ofereixen a l'hora de crear noves oportunitats laborals".

La iniciativa de les jornades parteix de la direcció general de Formació Professional i Ensenyaments de Règim Especial en col·laboració amb els IES Doctor Balmis d'Alacant i Sant Vicent de Sant Vicent del Raspeig.

El punt de partida és el nínxol d'ocupació que suposen la intel·ligència artificial, el blockchain o la ciberseguretat, amb gran demanda de personal tècnic especialitzat en el sector.

La jornada comptarà amb referents de la nova economia com Andrés Pedreño, cofundador d'IT&IS i president d'AlicanTEC; Andrés Torrubia, CEO de FIXR, Inc; o Carmen Pastor, directora de BAES -el Blockchain Lab de l'Institut d'Economia Internacional de la Universitat d'Alacant-.

També participaran representants d'empreses de primer ordre en noves tecnologies i innovació digital, com Accenture, Everis, GGTech o Indra.

La inauguració, a l'Auditori 1 de Districte Digital, serà a càrrec del secretari Autonòmic d'Educació i Formació Professional, Miguel Soler, al costat de Manuel Gomicia, director general d'FP, i Antonio Rodes, director general de la Societat Projectes Temàtics (SPTCV).

La ponència "Blockchain, cap a un mercat sostenible" és a càrrec de Carmen Pastor i Ramón Martínez, sènior developer en BAES.

Andrés Torrubia intervindrà amb "Intel·ligència Artificial: més enllà del programari" i Juan Eduardo Sánchez González-Mohino, gerent Cedex Tributs en Minsait --del grup Indra- abordarà els reptes de la "Administració Pública 4.0".

Pedreño moderarà una taula redona sobre «El mercat laboral a Alacant per als titulats superiors en informàtica», amb la participació de Juan Castillo Abián, director Tècnic de GGTech Entertainment; Antonio Sirvent Santos, gerent responsable de Robòtica i People d'Everis; Federico Botella, responsable d'Operacions en Talent Acquisition, en Accenture, i José Alberto Frías Castillejos, Project Manager d'Indra.

Una altra ponència sobre "Cloud Computing, visió a 10.000 metres", de José Luis Ortiz Baydal, gerent/manager de l'àrea de Tecnologia d'Everis, donarà pas a continuació a una nova taula redona moderada per Antonio Benito, director del Cefire d'FP d'Alcoi, sobre «Emprenedoria en FP informàtica», amb Rubén González Platas, exalumne d'FP i fundador de Winamic; José Manuel Ruiz, exalumne d'FP i fundador de Urban Màrqueting; Rafael Martínez López, exalumne d'FP, del Grup Verne; així com Virpi Jalonen, representant de Modern Career Coach, de The Career Atelier.

La tasca de la multinacional Accenture en el camp dels "Usos Innovadors de la Realitat Estesa i la Intel·ligència Artificial" l'exposaran Javier Moya -manager en Accenture Technology- i Luis Pla Llopis -manager en l'oficina Accenture d'Alacant-.

Tanquen la jornada els directors de l'IES Doctor Balmis i l'IES Sant Vicent, José Balmaseda del Álamo i Joaquín Pastor Pina respectivament.