Amb la projecció de Mirando al mar, l'última pel·lícula d'Ángel Puado protagonitzada per l'actriu alacantina Chelo Oñate, recentment morta, comença el 7 de febrer la nova programació cultural de la Universitat d'Alacant (UA), que s'estén fins a juny amb una quinzena de propostes.

La nova temporada, que s'inicia després dels exàmens, està marcada en la seua majoria per muntatges de producció pròpia i de vessant formatiu amb les estrenes de les Aules de Dansa, Teatre i Música de la UA, que cada any veuen la llum en els mesos de maig, a més de la Biennal de Teatre de la Xarxa Vives o el Certamen de Teatre Grecollatí, però també s'inclouen altres activitats de programació externa.

Enguany la UA compta amb una celebració especial pel 20 aniversari del Museu de la Universitat d'Alacant, que el pròxim 23 de gener es materialitzarà amb un acte institucional en el museu, en el qual es presentarà el llibre 20 años del MUA, que el professor José Piqueras ultima. Aquesta publicació realitza un recorregut per les dues dècades d'història, dels seus directors i de les 400 exposicions realitzades per artistes i comissaris amb nombroses imatges.

El MUA, que ara acull la mostra 20 anys de la col·lecció del MUA, també oferirà exposicions de l'arquitecte alacantí Javier García-Solera (Industrias), d'obra inèdita de María Dolores Mulá (Situación límite) o sobre el boom de la literatura llatinoamericana.

Xavi Castillo i Pot de Plom inauguren l'apartat teatral amb el seu espectacle La Bíblia contada per Xavi Castillo (19 de febrer), a la qual seguirà Bambalina Teatre i el seu Hamlet de William Shakespeare, en versió de Jaume Policarpo (26 de febrer).

Mara Aranda obrirà l'escena musical el 4 de març, amb Trobairitz vs trobadors, un concert pel Dia de la Dona, on quatre dones músiques i una actriu fonen textos escrits per cantautors medievals. La música vocal del Barroc, amb veu, viola de gamba i guitarra barroca arriba l'11 de març amb Miralls, i la dansa el 25 de març amb el duo format per Sharon Fridman i Carlos Peñalver, una actuació que es completa amb la projecció d'un documental.

La programació cultural completa de la UA es pot consultar en la web veu.ua.es.