08 de enero de 2020
08.01.2020

L'Institut d'Estudis Comarcals de la Marina Alta rep un premi de la Fundació Bromera a la seua trajectòria

Els guardó reconeix la tasca de l'entitat en favor de la promoció de la lectura i la difusió del valencià al llarg dels seus 35 anys d'història

08.01.2020 | 14:25
Vista del port i part de la ciutat de Dénia, capital de la Marina Alta, amb el Montgó al fons.

Els Premis Fundació Bromera al Foment de la Lectura han reconegut la trajectòria i el treball en favor de la cultura de l'Institut d'Estudis Comarcals de la Marina Alta (IECMA), així com de l'escriptor Joan Pla. Els guardons, impulsats per la Fundació Bromera per al Foment de la Lectura, distingeixen aquelles persones i institucions o iniciatives que, "gràcies al seu impuls vital, representen els valors i els objectius que promou l'entitat, com per exemple la promoció de la lectura i la difusió del valencià", tal i com ha recordat l'entitat en un comunicat.

L'IECMA ha obtingut el guardó en la modalitat col·lectiva. Amb més de 600 socis i 35 anys al servici de la cultura, s'ha convertit en una de les entitats culturals més prestigioses i antigues de la província d'Alacant. Va nàixer l'any 1985 com un espai de trobada on trobar tot tipus de treballs o d'informació cultural de la Marina Alta.

Per la seua banda, Joan Pla, nascut a Artana (la Plana Baixa) i docent de professió, ha publicat més de 60 novel·les, entre les quals destaca Mor una vida, es trenca un amor, un dels clàssics per excel·lència de la literatura valenciana. Editat l'any 1981, ha venut més de 200.000 exemplars. Les seues obres han rebut diversos premis literaris, com l'Enric Valor de Novel·la, el Bancaixa de Narrativa Juvenil o Vicent Silvestre de Narrativa Infantil.

Durant l'entrega dels premis, que se celebrarà el divendres 7 de febrer durant un sopar literari en el saló Siglo XXI de l'Alcúdia (la Ribera Alta), s'homenatjarà el contacontes Llorenç Giménez, mort el 2019. Va ser "un dels impulsors de la renovació pedagògica en l'escola valenciana i un dels màxims exponents de la narració oral valenciana", recalquen des de la fundació.

A la gala està prevista l'assistència de representants del món polític, cultural i de l'ensenyament, així com familiars i amics, que acompanyaran els guardonats eixa nit tan especial. Amb l'objectiu de commemorar el mestre de la faula, la gala serà presentada pels contacontes valencians Anna Ballester i Carles Cano.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook