Els dramaturgs alacantins Gemma Miralles (La Pelailla d'Alcoi) i Joan Nave (El Garroferet de Benissa) s'enfrontaran aquest dimecres en el ring-escenari del Teatre Arniches d'Alacant, a les 19.00 hores, en els quarts de final del IV Torneig de Dramatúrgia organitzat per l'Institut Valencià de Cultura.

La quarta edició del Torneig de Dramatúrgia Valenciana enfrontarà a huit pesos pesants de l'escriptura teatral valenciana en un torneig en el qual els textos d'aquests autors, de 30 minuts de duració, seran interpretats per actors professionals en combats per parelles i en els quals el públic assenyalarà al vencedor en una votació. Amb això, es pretén visibilitzar el treball d'aquests dramaturgs i arribar d'aquesta manera a nous públics.

Aquest combat literari-literal, que enfrontarà a huit dramaturgs i dramaturgues de les tres províncies de la Comunitat Valenciana, se celebrarà entre el 8 i el 29 de gener en les tres capitals. Es tracta d'una «emocionant i divertida activitat» nascuda dins del Festival Temporada Alta de Girona fa set anys, de la mà del dramaturg Jordi Casanovas, i que en 2016 i 2017 va organitzar a València Creador.es. L'any passat, per primera vegada, aquesta competició dramatúrgica es va estendre a les províncies d'Alacant i Castelló.

En aquesta edició participen els escriptors Gemma Miralles i Joan Nave, a Alacant; Lucía Sáez i Begoña Tena, a Castelló, i Gabi Ochoa, María Cárdenas, Pasqual Alapont i Borja López Collado, a València. A més, es comptarà amb l'actriu Pilu Fontán com a mestra de cerimònies.

La gran final del IV Torneig de Dramatúrgia se celebrarà en el Centre Cultural La Nau de la Universitat de València, el pròxim 29 de gener.

L'alcoiana Gemma Miralles és actriu i directora de teatre. Vinculada a la companyia de teatre La Dependent d'Alcoi. De Sukei a Naima va ser el seu primer text teatral. Per la seua banda, Joan Nave és actor, dramaturg i llicenciat en Filologia Catalana. És fundador de la companyia Esclafit Teatre. Durant els anys d'universitat, va interpretar diverses obres, com En cap cap cap (DDAA), 1-2-3 Molins (a partir de textos de Manuel Molins), Antaviana (de Dagoll Dagom i Pere Calders), Morir o no (Sergi Belbel).