La Conselleria d'Educació i Esport convoca ajudes perquè els centres educatius promoguen l'activitat física i la salut (PEAFS) en horaris no lectius, dins de projectes integrats en el general del centre per a aquest curs.

Són 700.000 euros en per a ajudes que els centres educatius poden sol·licitar fins al 15 de gener de 2020.

L'objectiu és implantar i desenvolupar programes d'esport, activitat física i salut per a garantir la formació integral dels joves.

La subvenció augmentat un 17% respecte a la convocatòria del curs passat, i el nombre de centres que compten amb projectes esportius extra s'ha duplicat des de fa quatre cursos.

El projecte PEAFS és un document marc amb objectius, propostes i activitats per a la promoció de l'activitat física i l'esport que es poden fer tant en els centres com en instal·lacions externes.

La subvenció es dirigeix a fomentar aquestes activitats i a contractar tècnics qualificats tant en centres públics com concertats.

En concret, per als centres públics es destinen 550.000 euros i per als concertats 150.000 euros.

Educació subratlla que aposta "per la pràctica esportiva com una de les eines més eficaces per al desenvolupament personal i social dels escolars, la millora de la salut, la lluita contra el sedentarisme, la formació en hàbits de vida saludables i l'educació en valors".

Els centres beneficiaris formen part de la xarxa de Centres Educatius Promotors de l'Activitat Física i l'Esport (CEPAFE), un reconeixement amb avantatges com ser beneficiaris d'ajudes i subvencions, el reconeixement de la formació permanent del professorat del centre o la participació en altres programes relacionats amb l'esport com a "Aula ciclista", "Esport a l'escola" o "Esport a l'escola +1h EF".