L'Ajuntament d'Alcoi, a través de la regidoria de Política Lingüística, i el Campus d'Alcoi de la Universitat Politècnica de València han programat el Cicle de Cinema en Valencià 2019, que es desenvoluparà els mesos de novembre i desembre pròxims. El cicle, que es troba sota el paraigua de Goya Cine Club, projectarà un total de 5 pel·lícules, al llarg de tres dijous de novembre i dos de desembre, a partir de les 19 hores al Centre Cultural. Totes les cintes estan dirigides al públic adult en general.

Els dijous a partir del 14 de novembre i fins al 19 de desembre, el públic en general podrà veure cinema en valencià. La primera cita és el 14 de novembre, amb la cinta «12 anys d'esclavitud». La següent setmana, dijous 21 de novembre, serà el torn de «Ments Brillants»; dijous 28 de novembre, la pel·lícula visionada serà «Estimada, jo sóc la teua»; i al desembre, dijous 12 podrem veure «Una bossa de beles», per a acabar, dijous 19 de desembre, l'última proposada cinèfila serà «Pelé, el naixement d'una llegenda».

El regidor de política lingüística, Raül Llopis, destaca aquest cicle és «una proposta cultural que ens arriba de la mà de la Universitat Politècnica i que està ja completament consolidada a la nostra ciutat. Enguany, amb 5 grans pel·lícules, una gran oportunitat de veure bones cintes en gran pantalla, sense cost i, a més, en valencià. Convidem a tots els amants del seté art a acostar-se al saló d'actes del Centre Cultural».