La Universitat d'Alacant (UA) va reviure fa uns dies el pas dels ramats per les canyades i els assagadors, els camins pels quals conduïen tradicionalment els animals d'un lloc a un altre. El campus de Sant Vicent del Raspeig és travessat per un d'aquests camins, un assagador que anava des del Maigmó fins al Barranc de les Ovelles. Un recorregut que està senyalitzat i que, des de fa alguns anys, serveix per a recordar el pes que tenia la ramaderia en la societat tradicional i reivindicar el manteniment de la pràctica ramadera i dels camins pels quals es desplaçaven els ramats.

Per aquest motiu, cada any per les mateixes dates recorre aquest assagador un ramat. Enguany un grup de cabres, propietat del ramader Santiago Sogorb, va ser el protagonista de la jornada. Els animals van estar acompanyats, com en altres anys, pel ritme de la música tradicional amb la dolçaina d'Hiroshi Fujii i el tabal de Lluís Torró. A més, es van realitzar diferents activitats, com una demostració de construcció a càrrec de José Pastor Lillo.

El pas dels animals per dins del campus, com sempre, va despertar la curiositat de tota la comunitat educativa, especialment de les persones més joves o menys acostumades a veure escenes com aquesta. Com és habitual, la cita va suposar tota una atracció per a desenes d'espectadors.