La ciutat natal de Camilo Sesto, Alcoi, té tot llest per a rebre aquest dijous les cendres del seu artista més universal, a qui centenars de veïns rendiran l'últim homenatge en una capella ardent al saló de plens de l'ajuntament.

Aquest tribut serà possible després de l'acord aconseguit per l'ajuntament i l'advocat de l'hereu universal, Camilo Blanes Ornelas, per a portar les seues restes a la seua ciutat natal.

Des de les 11 del matí fins a les 20 hores s'espera que passen centenars de persones per a oferir l'últim adeu al medalla d'Or i fill predilecte d'Alcoi, qui va inaugurar en 2018 una avinguda amb el seu nom en el municipi i qui recentment va rebre la distinció d'ambaixador de la Comunitat Valenciana, atorgat pel Consell valencià, així com un premi Ondas a títol pòstum.

El consistori alcoià ha comunicat que durant l'acte no hi haurà parlaments ni discursos oficials, ja que "tractarà de ser un adeu a Camilo Sesto emotiu i sentit, però senzill, seguint amb el mateix estil de tots els actes realitzats en vida al cantant", segons ha manifestat Antonio Francés, alcalde socialista d'Alcoi.

S'espera la presència a Alcoi de centenars de seguidors de l'artista, alguns vinguts des de l'estranger. De fet, grups de Perú i Mèxic ja han confirmat la seua assistència, i alguns fins i tot ja es troben a la ciutat i han visitat el Club de Fans de Camilo Sesto, on hi ha un xicotet museu dedicat a la seua figura.