Aquest divendres 18 d'octubre arranca la cinquena edició d'"Altea, llibres a la tardor", el cicle de presentacions literàries que organitza l'Ajuntament d'Altea a través de la Regidoria de Cultura, i que es prolongarà fins el 12 de desembre. Així ho ha donat a conèixer aquest dimecres l'edil de l'àrea, Aurora Serrat, que ha indicat que l'inici de l'activitat tindrà lloc a les 20.00 hores a la Biblioteca Pública, situada a la Casa de Cultura.

El primer llibre d'aquesta cinquena edició és Trilogía: Viaja hacia el origen; Fase supernova; Interestelar de l'autora Sandra Criado, qui el descriu com "una trilogia galàctica que despertarà en el lector la seua veritable essència, connectant amb eixe xiquet i xiqueta que està adormit". La presentació del següent llibre, Fábula de Orfeo y la Catedral, serà el 25 d'octubre i anirà de la mà de la seua autora, Carmen Díaz Baruque, que parlarà de l'essència del poderós so del benestar a través d'aquesta història, que té lloc a l'any 2094.

El cicle continuarà dimecres 30 d'octubre, amb la presentació de Por o fugirem per part de Francesc Gisbert, Víctor Labrado i Joan Borja, que parlaran de les llegendes de por des d'un altre punt de vista i un toc d'ironia. Aquesta cita amb tres autors que són molt bons coneixedors de les llegendes valencianes coincidirà amb la vespra de Tots Sants.

Novembre començarà donant a conéixer el guanyador del Premi Altea de Novel·la i Prosa Creativa Carmelina Sánchez-Cutillas 2019. Es tracta de l'obra D'amor res, un conjunt de narracions relacionades amb l'amor, de l'autor Antoni M. Bonet, que tindrà lloc el dia 13. L'acompanyarà Vicent Borràs, autor d'El iaio a Nova York, guanyador del Premi Altea de Literatura Infantil i Juvenil 2019, i que parlarà sobre la família Oliart i una situació a la qual s'enfrontaran i per a la qual ningú es sent mai preparat.

El cicle seguirà dijous 21 de novembre, amb la presentació de Piedrecilla afortunada d'Armando Sutil Amor, acte que inclourà un contacontes a càrrec de L'Oracle de l'Est, que des dels ulls i el sentir d'una pedreta de platja evocarà en prosa poètica la recreació contínua de la natura. Per la seua banda, el 28 de novembre es donarà a conéixer Corsarios norteafricanos en las baronías de Polop y Benidorm. L'autor, Francisco Amillo Alegre, retrocedirà diversos segles per narrar els atacs corsaris a la costa de la Marina Baixa durant l'Edat Mitjana.

Aquesta edició del cicle "Altea, llibres a la tardor", conclourà el 12 de desembre amb la presentació d'El libro de la Cofradía del Santo Sepulcro de Altea (1920-2020), dels autors Luis Fuster, Luis Morote i Berto Orozco, que explicaran els inicis d'aquesta Confraria i la devoció dels alteans. La regidora de Cultura ha destacat la variada temàtica del cicle, el qual inclou des de faules per al públic infantil amb contacontes fins a llibres de temàtica religiosa i històrica.