El regidor de Cultura d'Alacant, Antonio Manresa, va abandonar dilluns la gala dels Premis de les Arts Escèniques Valencianes al costat d'altres dues representants de Ciutadans i el tinent d'alcalde Manuel Villar perquè es va sentir "ofés" en sentir parlar de "presos polítics" a un dels ballarins de Sol Picó que va eixir a recollir el seu premi.

"No entenc que es diga presos polítics a polítics presos que han conculcat unes lleis i això té unes conseqüències. I amb l'aplaudiment es donava suport el que estava ocorrent a Catalunya, que era una insurrecció", ha interpretat l'edil, qui considera que si s'hagueren pronunciat, per exemple, contra l'exhumació de Franco "segurament també me n'hauria anat perquè no ha de mesclar-se la política en uns premis de cultura".

"Vaig anar a la gala perquè era el meu deure com a regidor però no podia estar en un lloc on es parlava de presos polítics", ha afirmat, després d'afegir que ·la mateixa llibertat que tenen ells per a dir això la tinc jo per a anar-me'n sense interrompre".