Villena ha sigut el lloc triat per a celebrar una de les tres assemblees anuals que organitza el Circuit Valencià de Cultura, integrat per 81 municipis de la Comunitat Valenciana i les Universitats d'Alacant i Jaume I de Castelló. Quasi un centenar de persones han estat en la localitat amb la finalitat d'abordar el pressupost de l'entitat per a 2020, els nous models de finançament i donar la benvinguda als nous membres.

El Circuit Valencià de Cultura aposta per la cooperació interinstitucional entre l'Institut Valencià de la Cultura i els Ajuntaments que els conforma a través de programacions escèniques professionals i de qualitat, posant l'accent principalment en les companyies valencianes. Tal i com ha comentat el director general de l'Institut Valencià de Cultura, Abel Guarinos, el repte del Circuit és enfortir la programació artística en quantitat i qualitat en totes les comarques.

Guarinos ha assenyalat que Villena, amb dos grans espais com són el Teatre Chapí i la Casa de la Cultura, és un dels municipis amb més programació cultural, més espectadors i majors índexs d'assistència de la Comunitat Valenciana.