Amb el cartell de complet, divendres, 27 de setembre de 2019 el Museu de la Biodiversitat d'Ibi esdevindrà un lloc fosc i misteriós en el qual els participants aniran descobrint els racons més ocults com si foren investigadors pioners. En concret, la Universitat d'Alacant i l'Ajuntament d'Ibi se sumen un any més a la Nit Europea de la Investigació de la UA amb dues activitats lúdiques adreçades a difondre el missatge de la importància de conservar la biodiversitat, i també divulgar el paper que els investigadors tenen a l'hora de conèixer els éssers vius i contribuir a preservar la natura.

Amb la finalitat de poder atendre de manera adequada els assistents, s'han oferit 50 places per activitat que en aquest moment ja s'han cobert. La primera activitat començarà a les 17 hores amb una visita guiada en penombra pel museu. L'activitat conclourà amb una gimcana d'observació, en la qual a través de la visualització amb lupes binoculars i mitjançant l'ús de diorames del cicle d'alguns insectes, s'investigaran cicles de vida, estratègies de supervivència i altres característiques pròpies d'aquests éssers vius.

A partir de les 19.30 hores començarà la segona activitat, una de la que més èxits ha tingut durant anys, «Una nit al Museu», que constitueix una aventura per als més menuts en la qual els participants podran penetrar en el món de la biodiversitat i viure una experiència única i inoblidable. El Museu de la Biodiversitat d'Ibi ofereix amb aquesta activitat una jornada dirigida a xiquets i xiquetes a partir de sis anys que al llarg de la vesprada i nit es podran acostar al món de l'estudi i conservació de la biodiversitat a través de les experiències organitzades en tallers i jocs didàctics. La jornada conclourà amb un sopar i acampada a les sales d'exposicions del museu, vivint una nit d'allò més divertida. Al matí se servirà el desdejuni i l'eixida de les instal·lacions del museu serà a les 9.00 hores.