L'Associació d'Amics i Amigues del Museu Dámaso Navarro de Petrer naix amb l'objectiu de col·laborar i promoure diferents iniciatives que complemente la intensa activitat museística.

El regidor de Cultura, Fernando Portillo, ha presentat aquesta nova associació al costat de la historiadora local Concha Navarro, membre de l'antic Grup Arqueològic Petrer, denominat posteriorment Grup Arqueològic Dámaso Navarro, germen del que hui dia és el museu del mateix nom.

Tal i com ha explicat Navarro, després de la creació del museu en els anys 90 en les instal·lacions de l'antiga biblioteca de la plaça de Baix, i la posterior dissolució del grup, els seus components "sempre vam tindre l'anhel de crear una associació que poguera col·laborar i canalitzar les inquietuds de molts dels fundadors del grup arqueològic que va nàixer en els anys 60".

Entre els objectius que s'han marcat està donar suport a les activitats que realitza el propi museu, promoure visites arqueològiques, així com jornades, congressos i conferències sobre temes històrics que tinguen relació amb Petrer.

L'edil de l'àrea, Fernando Portillo, ha dit que és molt important la creació d'aquesta associació que "compta amb tot el suport de l'Ajuntament", de fet la seu d'aquest col·lectiu se centralitzarà en el propi Museu. Entre els membres fundacionals de l'associació es troben membres de l'extint grup arqueològic, però també persones i tècnics relacionats amb el museu. En qualsevol cas, és una associació oberta a tot el públic.