La Biblioteca Valenciana exposarà fins al 17 de gener de 2020 part dels fons documentals i arxius personals dels valencians exiliats després de la Guerra Civil, en la mostra Equipatge de tornada. Un dels objectius de la Biblioteca Valenciana ha sigut la recuperació patrimonial dels exiliats, per al que va crear una secció especial que sota el títol de Biblioteca de l'Exili aglutina els materials donats per les persones que van haver d'eixir del país.

Aquesta secció es va iniciar amb la donació de la mestra exiliada Guillermina Medrano i s'ha anat incrementant amb molts altres noms com els d'Alejandra Soler i Arnaldo Azzati, Juan Gil-Albert, Ignacio Soldevila, José Medina Echevarría, Julián Antonio Rodríguez i Adelita del Campo, entre altres.

En l'actualitat es conserven un bon nombre de peces com llibres, revistes, manuscrits, fullets, documents diversos, memòries, cartells, fotografies, pel·lícules o materials de treball de gran valor documental i d'una indubtable importància històrica. Es tracta de col·leccions i arxius personals procedents de Mèxic, Estats Units, Argentina o l'antiga URSS, entre altres llocs, que han sigut inventariats a la Biblioteca Valenciana, la qual cosa evita pèrdues i disgregacions.

Aquest material està a disposició dels investigadors i especialistes per a facilitar el coneixement i la investigació de l'exili republicà de 1939 i contribuir a la restauració de pàgines molt destacades de la memòria històrica, segons les mateixes fonts.

En l'exposició es poden contemplar peces com la revista Democracia, que Rafael Supervía va posar en marxa a la República Dominicana, i l'acta fundacional de la Casa Regional Valenciana de Mèxic i els seus cartells. A més, en les diferents vitrines es podran contemplar les fotos del camp d'Argelès d'Adelita del Campo o la foto dedicada per Max Aub a Ignacio Soldevila. La exposición se ubica a la Sala Capitular de l'antic monestir de Sant Miquel dels Reis, seu de la Biblioteca Valenciana.