21 de agosto de 2019
21.08.2019
Agricultura

Les pluges fan una última espenta a la magrana mollar

Asaja destaca els beneficis per al Camp d'Elx de les precipitacions de dimarts a la nit, encara que obliguen a retardar la sembra dels cultius d'hivern

21.08.2019 | 19:41
Un treballador arreplega magrana en el camp, en una imatge d'arxiu.

No tot són destrosses. Les pluges de dimarts a la nit han suposat un respir per a les plantacions del Camp d'Elx. El cultiu més beneficiat serà la magrana mollar, ja que les precipitacions contribuiran a augmentar el seu calibre i, amb això, el seu valor. Així ho ha assegurat Pedro Valero, d'Asaja. "És un respir, ha vingut bé per a la rentada de l'arbratge i per a humitejar la terra, perquè en la meua finca, per exemple, s'han registrat quaranta litres. Per a la magrana, per exemple, és perfecte, perquè no solament millora el calibre sinó també la qualitat del fruit", ha assenyalat.

Per contra, les pluges obligaran a retardar la plantació de les hortalisses d'hivern, com les coliflors o les carxofes, que estan en plena campanya, per la dificultat d'accés al terreny. Un xicotet inconvenient al qual resten importància i que queda compensat amb aqueix empenyiment a la magrana.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook